Zene

Jegyüzérek? A U2 biztosra megy, csak Igazolt Rajongók vehetnek koncertjegyet

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.03 | 11:13

A regisztráció kötelező, Bonóék így védekeznek a jegyüzérek ellen.

A Billboard számol be arról, hogy az ír rockcsapat Experience + Innocence elnevezésű turnéjához kapcsolódóan a Ticketmaster az Igazolt Rajongó platformot veszi igénybe a jegyértékesítéshez. A 15 várost érintő turné lesz az eső, amelynek minden egyes állomásánál kulcsszerepet játszik ez a technológia.

Az elővételes jegyekre akkor is érvényes az intézkedés,ha a zenekar fanklubján, vagy a Citi rendszerén keresztül kerül sor a vásárlásra. November 20-ától indul a jegyárusítás, de már 18-áig itt regisztrálni kell minden rajongónak, hogy megnyíljon a felület.

A fanklub tagok számára már 14-étől él ugyanez a lehetőség, és ők hat nappal előbb regisztrálhatnak is.

David Marcus, a Ticketmaster munkatársa elárulta, hogy Ed Sheeran 2018-as észak-amerikai turnéjára, illetve a Twenty One Pilots, Harry Styles és Bruce Springsteen eseményeire is hasonló módon lehet jó néhány belépőt szerezni, de az ír csapat esetében minden egyes jegy csak ilyen módon kerül forgalomba.

Még a jegyárusítás előtt két-három héttel érdemes regisztrálni. Ezzel azt a hirtelen rohamot is el tudjuk kerülni, amikor szinte lefagy a rendszer a túl sok kérelemtől. Nem mellékesen, mi is tisztábban látjuk, kik azok, akik tényleg a maguk számára vennék a jegyeket.

A U2-turnét promótáló Live Nation részéről Arthur Fogel hozzáteszi, hogy

Minden előadó vágya, hogy igazi rajongók kezébe kerüljön a belépőjegy, ahelyett hogy botok vagy brókerek nyúlnák le.

A Ticketmaster azt reméli, hogy ez az igazolt rajongó-rendszer a jegyek továbbértékesítésének esélyét több, mint 90 százalékkal fogja csökkenteni. A U2 Songs of Experience című, 14. stúdióalbuma december 1-jén érkezik, a hozzá kapcsolódó, amerikai koncertkörút pedig csak jövő májusban veszi kezdetét Oklahomában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló