Zene

Nicki Minaj új dalával üzent Trumpnak

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.16 | 16:07

Az énekes-rapper Black Barbies című számának sorait nehéz lenne félreérteni, egyértelműen a megválasztott elnöknek szól.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

A Black Barbies nem eredeti szerzemény, Rae Sremmurd Black Beatles című dalának feldolgozása, amellyel Nicki Minaj a várakozással szemben beszól Donald Trumpnak, inkább aggódó hangnemben fejezi ki az érzéseit – főleg a megválasztott elnök ígért bevándorlópolitikája miatt. Legalábbis két sorral egész biztosan:

Island girl, Donald Trump want me go home

vagyis nyers fordításban: „Szigeti lány, Donald Trump azt akarja, hogy hazamenjek.” Nicki Minaj ugyan Queensben, New Yorkban nőtt fel, de Trinidad és Tobagóban született. A másik aggodalmaskodó sor pedig:

Now I’m prayin’ all my foreigns don’t get deported

„Most pedig azért imádkozom, hogy a külföldi barátaimat ne deportálják.” Sajnos van ok az aggodalomra: Trump már november 13-án elmondta a 60 perc című CBS-műsorban, hogy már hivatalba lépésének első napján megkezdi misszióját. A Mexikó határára tervezett fal felépítését továbbra is a legfontosabb feladatnak tartja (a fal szónak számunkra, kelet-európaiak számára igen kellemes mellékíze van), illetve, hogy azokat a bevándorlókat, akik bűncselekményeket követtek el, vagy szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban, kiteszik az országból.

Ez az eredeti Rae Sremmurd dal.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló