Zene

Siker! Lajkó Félix és a Volosi lemeze bekerült a legjobb 10 közé a Songlines éves albumlistáján

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.22 | 17:18

Szép eredmény!

Az év legjobb tíz lemeze közé választotta Lajkó Félix és a lengyel Volosi közös albumát a legrangosabb világzenei szaklap, a brit Songlines.

Mohai Balázs /MTI

A Songlines a nemzetközi világzenei színtér meghatározó felülete, véleményformáló, szakmailag igényes fóruma. Best Albums of the Year listáján szerepelni komoly elismerésnek számít, idén a hazai kiadású albumok közül csak a Lajkó/Volosi anyag került rá – közölte a lemez kiadója, a Fonó Budai Zeneház pénteken az MTI-vel.

A brit magazin 2017-ben zenei díjára terjesztette fel Lajkó Félixet, aki a legjobb művész kategóriában a négyes végső listán szerepelt – végül nem ő nyert, hanem a szenegáli énekes, Baaba Maal. A vajdasági hegedűvirtuóz, Lajkó Félix és a lengyel Volosi albuma 2019 májusában jelent meg, röviddel ezután feljutott valamennyi fontos nemzetközi toplistára: a World Music Charts Europe (wmce.de) dobogósa volt két hónapon keresztül, de előkelő helyen értékelte a Transglobal Worls Music Charts és a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts is. A lemez megjelenését a Felczak Alapítvány támogatta.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló