Zene

Egyre nagyobb bajban a hip-hop mogul, aki ki akarta csinálni Tupac Shakurt

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.30 | 18:23

Ismét bűnösnek találták a Jimmy Henchman néven ismert James Rosemondot.

Egyre nagyobb bajban van a rap világának egyik legjelentősebb alakja. A Jimmy Henchmanként ismert James Rosemondot összesen négy gyilkosságért ítélte el a manhattani bíróság, és mindegyikért életfogytiglant kapott.

A korábban Game és Sean Kingston menedzsereként is dolgozó hip-hop mogul bérgyilkosokat fogadott fel, hogy végezzenek többek között 50 Cent egyik haverjával. A Czar Entertainment nevű produkciós cég vezetője a saját fia miatt is  felfogadott egy gyilkost, hogy végezzen egy férfival. Az áldozat, Lodi Mack állítólag megverte Henchman tizennégy éves fiát, a gyanú szerint Henchman a megölésével akart bosszút állni.

James Redmond, aka Jimmy Henchman. Fotó: Complex.com

Ő próbálta meg Tupacot is megöletni

Jimmy Henchman csaknem két évtizeddel ezelőtt egy hasonló esetet már megúszott. Akkor a kilencvenes évek legnagyobb rapperét, Tupac Shakurt akarta eltetetni láb alól. 2500 dollárért bérelt fel egy gyilkost, akit azzal bízott meg, hogy a Shakurnál talált ékszereket és gyűrűket rabolja el. Ez az 1994-es merénylet nem sikerült – Tupac a rablásban több lövést is kapott, de túlélte. A rapsztárt végül két évvel később, 1996. szeptember 13-án ölték meg Las Vegasban.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.