Zene

Taylor Swift új lemeze, a Reputation sorra dönti a rekordokat

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.04 | 11:12

Az énekesnő új albuma már harmadik hete vezeti a Billboard 200-as listáját, eddig ezt csak három lemez tudta véghez vinni idén.

Taylor Swift legújabb lemeze, a Reputation november 10-én jelent meg, és azonnal hatalmas sikert aratott. Az énekesnő lemezéből ugyanis mindössze 24 óra alatt hétszázezer(!) példányt adtak el a boltokban és az iTunes-on. Nyilván az már nem is volt meglepetés, hogy Swift új albuma rögtön a Billboard 200-as listájának élére került, és azóta sem sikerült letaszítani a trónról.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Ezzel már harmadik hete vezeti a toplistát, amit 2017-ben csak ennek a három lemeznek sikerült elérni:

  • Kendrick Lamar: DAMN.
  • The Weeknd: Starboy
  • Drake: More Life

Figyelemre méltó még, hogy az utolsó női album, amely legalább három hetet töltött az első helyen, az Adele 25 című lemeze volt, amely összesen 10 (nem egymást követő héten) volt listavezető.

Három héttel a hivatalos megjelenés után, december elsején a streaming szolgáltatókra is felkerült Swift új lemeze, és most már a Spotifyon és Apple Musicon keresztül is meg lehet hallgatni. Korábban Swift szándékosan leszedette zenéit ezekről a platformokról, ezzel is a fizikai hordozók megvásárlására akarta ösztönözni rajongóit. Most azonban már az album megjelenésekor kijelentette, hogy a hatodik albuma a streaming szolgáltatókon is elérhető lesz.

Most már csak Beyoncét kell meggyőzni – az ő legutóbbi albuma, a Lemonade még mindig nem érhető el egyik ilyen oldalon sem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló