Zene

Mesterséges intelligencia írt meg egy egész zenei albumot

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.05 | 19:13

Az MI egészen pontosan egy erős metal albumot készített. A programozók a Krallice black metal együttes számait táplálták a robotba, ezután elemezte őket, aztán már gyártotta is a számokat.

DADABOTS

Ami igazán durva, hogy a gép képes volt az eredeti anyaghoz hasonló dalokat írni. Pedig a black metal nem épp a könnyen emészthető műfajok közé tartozik, se nem hallásra, se nem zeneileg. Tele van progresszív részekkel, hirtelen váltásokkal, mély és magas hörgésekkel és komplex szólókkal. Szóval még emberek számára sem könnyű érdemi black metalt gyártani, ugyanis rengeteg kreativitást és zenei ismeretet igényel, még ha ez nem is hallatszik rajta.

Ami még a black metalnál is veszélyesebb, az a progressive metal, vagy a djent. Ilyen például a Meshuggah, Dream Theater, vagy a Periphery. Ezek az együttesek nagyon bonyolult ritmusokat használnak, egyszerre akár többet is, ez a nyalánkság a poliritmika. Elég érdekes lenne, ha ilyesmi számokat kapna a robot. Talán valami olyasmi őrület kerekedne ki belőle, mint amit a The Algorithm csinál.

Kíváncsian várjuk, hová fejlődik ez az egész. Lehet, hogy nemsokára robotok a slágerei szólnak majd a rádióban. Ha kíváncsi vagy, hogy szól az album, alább meghallgathatod.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
7 tipp az erekció javítására
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 11.