Zene

25 év kellett Mariah Carey karácsonyi slágerének, hogy a Billboard csúcsára jusson?!

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.17 | 10:48

Pedig a csapból is az All I Want For Christmas Is You folyt és folyik!

1994-ben jelent meg Mariah Carey tematikus albuma Merry Christmas címmel, melyről az All I Want For Christmas Is You című dallal gyakorlatilag ledobta az atomot. A szénné játszott sláger valahogyan mégsem lett listás, egészen 2017 decemberéig: ekkor jutott fel a Billboard 100 első tíz helyezettje közé.

via GIPHY

Akkor a bronzérmet csípte meg, akárcsak a múlt héten; azóta viszont nagyot fordult a világ: a streamelési szokásoknak köszönhetően a lista élére ugrott! Ehhez hozzáadódnak a rádiós lejátszások és az eladási adatok is – így a zenei összesítés 61 éves történetének 1095. listavezetője ez a Columbia/Legacy Records-kiadvány lett.

 

View this post on Instagram

 

🙏🙏🙏

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on


Döbbenetes, de karácsonyi dal évtizedek óta nem ült a trónon. 1958-59 fordulóján egy The Chipmunks sláger, a rajzfilmhez kapcsolódó The Chipmunk Song vitte a prímet. Carey ezennel a 19. számú No.1-ét könyvelhette el: szóló előadóként bizony ez impozáns teljesítmény. Sőt: lassan a Beatlest is beéri: az egykori liverpooli slágergyár húsz alkalommal jutott a csúcsra. Rihanna 14, míg Michael Jackson 13 alkalommal hajtotta végre ezt a bravúrt.


Így a 49 éves énekesnő lett a leghosszabb uralkodás rekordere is: összesen 80 hetet töltött a Billboard 100 trónján. Rihanna 60-nal követi, a Beatles pedig 59-cel. Sőt, a csúcsközeli státusz eddigi rekorderét, Chert (27 év 5 hónap) is lekörözte most az ötszörös Grammy-díjas díva: 1990 augusztus 4-én kezdte a listavezetést a Visions of Love című debüttel, és azóta 29 év, négy hónap és két hét telt el. Carey egyébként 11 év után ért ismét a csúcsra: legutóbb 2008-ban a Touch My Body termett számára babért, teszi hozzá a Billboard.

 

View this post on Instagram

 

COMING SOON 🎥🎅🏽🎄

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.