Zene

Meghalt Allee Willis, aki a Jóbarátok főcímét is írta

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.25 | 09:18

A Septembert is a slágergyáros adta az Earth, Wind & Fire-nek.

Nincs házibuli az Earth, Wind & Fire-féle September nélkül, de a Boogie Wonderland című sláger is fontos partikellék – mindkét dalt Allee Willis jegyzi, aki december 24-én hunyt el Los Angelesben.

A 72 évet élt hölgynek köszönheti a világ a Jóbarátok főcímzenéjét is, de a Pointer Sisters (Neutron Dance), a Pet Shop Boys és Dusty Springfield (What Have I Done to Deserve This?), illetve Patti LaBelle (Lead Me On) is kapott nótát a detroiti születésű szerzőtől.


A Karate kölyök című filmben is csendül fel Willis-motívum. Prudence Fenton producer-animátort, aki nagyon közel állt a szerzőhöz, teljesen lesokkolta a halálhír.


A szíve vitte el Willist, akit egyébként 2018-ban iktattak be a Songwriters Hall of Fame-be:

Hálásan köszönöm, hogy nem tűnt el ez a pár dalom a süllyesztőben. 900 másikkal küzdöttek vállvetve.

nyilatkozta a matróna, aki Big Sean rapperrel is kollaborált az utóbbi hónapokban.


A Motown 60. jubileumán is részt vett nemrégiben a The Times által Giccskirálynőnek hívott jelenség, aki az egész világot megénekeltette. 1937-ben épült lakása tömény retro stílusával kiérdemelte a Willis Wonderland nevet: popkulturális múzeummal is felért egy látogatás az extrém ízlésű hölgy otthonában.

 

View this post on Instagram

 

All the good girls go to #HITMAKERS. Link in bio for all the photos so far. (📷: Todd Williamson for Variety)

A post shared by Variety (@variety) on


Billie Eilish címlapfotói is nála készültek a Variety magazin számára. Két Grammy-díjat húzpott be, illetve Tony- és Emmy-jelölésekig jutott – ez utóbbit a Jóbarátokkal érdemelte ki. Az eredeti 60 másodperces I’ll Be There for You-t ugyanis Willis írta, mely a híres sitcom főcíme:

Majd a Rembrandts nevű zenekar jelentkezett be, akik teljes dallá formálták ezt a rövid részletet. Az Earth, Wind & Fire afroamerikai rajongóit pedig teljesen meglepte, mikor kiderült, hogy a zenekar legnagyobb bulislágerét egy vidám zsidó lány jegyzi. Willis előadóként is próbálkozott popzenei vonalon: a hetvenes években adta ki Childstar című albumát, de hamar átnyergelt a dalszerzésre.

Emellett vizuális művészetekbe, stand-up comedy-be, performanszokba és furcsa képzőművészeti alkotások gyűjtésébe is ártotta magát.

A partyzásban ezt mind kiélhettem.

idézi az életművészt a Variety.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló