barok
által írt cikkek

Kevesen tudják, de a brit királyi családnak bizony egy olyan ága is van, ahol tömegével fordul elő a szellemi fogyatékosság. A Korona című Netflix-sorozat frissen kijött negyedik évada erre a sötét titokra is rávilágít.

Négy nap, négy színpad, és persze ennél jóval több helyszín és stílus a sötét underground zenék világából - Sástót röviden így foglalhatnánk össze. De persze ennél annyival, de annyival több...

Dua és Dalal Al-Showaiki egy isztambuli családi nyaraláson szöktek meg bántalmazó családjukból, ahol tulajdonként, nem pedig szabad emberként léteztek.

Az emberkereskedelem jelenleg évi 32 milliárd dolláros megabiznisz, évente több mint 16 ezer gyereket adnak el (szex)rabszolgának. A kizsákmányolt kislányok hazája zömében Nepál, India és Banglades.

A svájci Paracelsus a világ legdrágább rehabilitációs központja, ahol a szupergazdagok szabadulnak meg - reményeik szerint - a függőségeikről.

Az ISIS 2003 óta van jelen Irakban, a 2014-17 közötti polgárháborúban abszolút uralmat is gyakoroltak egyes területek felett. Azóta gyakorlatilag felnőtt egy generáció...

Alejandro Cao de Benos 38 éves katalán arisztokrata a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság kormányának egyetlen nem helyi születésű tagja. A VICE interjúzott vele.

Thae Yong-Ho 2016-ig helyettes nagykövet volt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban, azaz Észak-Koreában. Feleségével és két fiával disszidáltak, és ma az elnyomó rezsim ellen küzdenek.

Robyn Von Swank kanadai fotós a csernobili tiltott zóna idős lakóit látogatta meg, és képekben mesélte el, hogyan is érezte magát.

Egészen döbbenetes visszaélés-sorozatokra derült fény.