barok
által írt cikkek

A hit alapú oltásellenesség valódi arca, amivel ideje szembenézni.

Gyakori probléma, hogy a házassággal járó állandó összezártság, a rengeteg munka, az ólmos fáradtság, a megszokássá szelídülő unalom és a gyerekek körüli teendők megölik a szexuális életet. Épp ezért egy zárt, anonim oldalon tettük fel a kérdést: nős férfiak, ti milyen gyakran szexeltek a feleségetekkel? Nos, a válaszok meglehetősen színesre – és tanulságosra – sikeredtek. 

A közösségi médiában kezdett terjedni Az új norma (The New Normal) című egyórás dokumentumfilm, amely a járványra, a világban zajló aktuális folyamatokra és egy lehetséges új világrend megszilárdulására reflektál. A Reuters összeszedte a kisfilm alaptéziseit, és összevetette azokat a könnyedén ellenőrizhető valósággal, mi pedig ezt most veletek is megosztjuk. Nem azért, hogy hidd vagy ne hidd a filmben elhangzó gondolatokat, hanem azért, hogy kritikus gondolkozásra képes emberként tények birtokában juss konklúzióra. 

A Netflix grandiózus sorozatának, a Korona negyedik évadának történelmi eseményei jobbára szó szerint ugyanígy történtek a valóságban. Néhol azért persze van pár képernyőre illő túlzás...

Kim Jodzsong még a koronavírus első hulláma alatt regisztrált a Facebookon. A Koreai Munkapárt Központi Bizottságának elnökhelyettese intim részleteket is elárul a diktátorról, akiről gyerekkori fotókat is posztolgat.

Kevesen tudják, de a brit királyi családnak bizony egy olyan ága is van, ahol tömegével fordul elő a szellemi fogyatékosság. A Korona című Netflix-sorozat frissen kijött negyedik évada erre a sötét titokra is rávilágít.

Négy nap, négy színpad, és persze ennél jóval több helyszín és stílus a sötét underground zenék világából - Sástót röviden így foglalhatnánk össze. De persze ennél annyival, de annyival több...

Dua és Dalal Al-Showaiki egy isztambuli családi nyaraláson szöktek meg bántalmazó családjukból, ahol tulajdonként, nem pedig szabad emberként léteztek.

Az emberkereskedelem jelenleg évi 32 milliárd dolláros megabiznisz, évente több mint 16 ezer gyereket adnak el (szex)rabszolgának. A kizsákmányolt kislányok hazája zömében Nepál, India és Banglades.

A svájci Paracelsus a világ legdrágább rehabilitációs központja, ahol a szupergazdagok szabadulnak meg - reményeik szerint - a függőségeikről.