Zene

Koreaiak lába előtt hever Amerika

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.21 | 15:22

A héttagú BTS felrobbantotta a Billboard Music Awards gáláját.

A BTS a Billboard Music Awards gálján – Fotó: Lisa O’Connor / AFP

A koreai pop csapat Fake Love című emo-hiphop dalával robbantott a díjátadón. A videón látszik is, mekkora az őrjöngés, a műsort felkonferáló Kelly Clarkson megpróbálja bemutatni a fiúbandát, de a sikítozás elnyomja a hangját. Kelly még egy rózsaszín fülhallgatót is felvesz, nehogy halláskárosodást szenvedjen a sikolycunamitól, miközben hangot ad a véleményénének, miszerint,

mindannyian őrültek vagytok”.

A BTS nem először arat az amerikai zeneipari showbiz legnagyobb gáláján. Tavaly a K-pop csapat még díjat is kapott. Ráadásul egy közönségdíjat a Top Social Artist elismerését vitték haza. A rajongóik olyan sztárokat szavaztak túl akkor, mint Ariana Grande, Justin Bieber és Selena Gomez. A koreai pop tehát az USA zenei piacán már a legsúlyosabb sztárokkal egy szinten játszik.

A BTS az egész világon elképesztő számokat produkál, de otthon a legdurvább a népszerűségük. Mindössze három napja, múlt pénteken jelent meg a Love Yourself: Tear albumuk, amire csak Dél-Koreában több mint egymillió előrendelés érkezett. Világszinten pedig a Fake Love azonnal felkerült a Spotify Global Top 50 játszási listájára.

A BTS megállíthatatlan az USA piacán is, a Staples Centerben Los Angelesben már 3 teltházas bulit kötöttek le,  a turnéjuk állomásai között van Oakland, Chicago, Newark is, és folyamatosan jelentik be az amerikai turnéjuk új dátumait.

Nem érted az egészet? A koreai pop világáról itt írtunk, egy Koreából hazatért K-pop rajongó segítségével.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.