Külföld

Megható, több millió dollárt gyűjtöttek az Írek az Indiánoknak

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.09 | 18:18

175 éve a navahók segítettek az íreken, most többezerszeresen kapják vissza a segítség jutalmát!

A nagy ír éhínség 1845 és 1849 tartott. Több mint egy millió ember halt éhen, mert a lakosság jelentős része nem jutott élelmiszerhez. A krumplit többször is gomba támadta meg, és a termény nagyrészt tönkrement.  Pár évvel később  a navahó indiánokhoz is eljutott a tragédia híre. Majd nehezen összegyűjtöttek, 170 dollárt, ami ma kb. másfél millió forint lenne. Elküldték Írországba, és egy kicsivel segítettek az éhezőkön.

Azonban most, bajba kerültek a navahó és hopi indiánok, hiszen a vírus miatt kevés bolt áll a rendelkezésükre, és sok a beteg idős lakos. Sokunknak nincs pénze élelmiszerre, és pár napja beindultak az Írek, a  gyűjtés szervezői meglepődve tapasztalták, hogy pár napja rengeteg támogatás érkezik Írországból, hiszen az emberek emlékeznek arra, mit tettek a navahók értük majdnem 200 évvel ezelőtt.

Eredetileg 100 ezer dollárt akartak összegyűjteni, de már 3 millió dollár felett áll a számláló, és még mindig folyamatosan érkeznek be támogatások. És ezzel egyidőben a rezervátumokba is folyamatosan érkeznek az élelmiszerrel megpakolt járművek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló