Film

A chicagói 7-ek tárgyalása, a film, ami nagyon esélyes az Oscar-díjra, nézd meg, ha nem láttad

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.11 | 16:48

A chicagói 7-ek tárgyalása, egy olyan film amit látnod kell!

Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró, producer és drámaíró olyan műveken dolgozott mint az Egy becsületbeli ügy, Az elnök emberei, a Social Network, vagy akár a Steve Jobs történetét is feldolgozó film. Ezekre mind jellemzőek a sziporkázó párbeszédek, és az, hogy gyakran egyetlen hosszú snittben dolgozik.

A chicagói 7-ek tárgyalásával nem mást célzott meg, mint a legjobb drámának járó Oscar-díjat, amelyet nagy valószínűséggel meg is fog nyerni.

1968. augusztusában a Demokrata Párt elnökállító konvenciót tartott Chicagóban, amely során kiválasztották jelöltjüket a novemberi elnökválasztásra. Eközben tüntetések zajlottak a vietnámi háború ellen. A város csak egy felvonulást engedélyezett a tüntetőknek,  az indulatok hamarosan elszabadultak, így több tízezer tiltakozó csapott össze a rendőrökkel és a nemzeti gárdával.

Az Abbie Hoffman-ügyként is ismert esetből Amerika történelmének egyik leghírhedtebb tárgyalása kerekedett ki. A film remekül választotta meg a szereplőket is, Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Jeremy Strong, és Michael Keaton. Sacha Baron Cohen végre megmutatja azt is, hogy a Boratok után egy komolyabb filmben is simán tud nagyot alakítani.

A film az első percektől kezdve úgy beszippantja a nézőt, hogy konkrétan nem tudod abbahagyni. Nem operál felesleges részletekkel, a képek remekül vannak vágva, az eredeti felvételek pedig kellően hitelesítik az alkotást. Éppen ezért nagy esély van arra, hogy tényleg behúzza az év filmjenek járó aranyszobrocskát, hiszen egy olyan történetet közelít meg amelyről eddig nem sokat tudtunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.