Utazás

Nyakunkon az omikron: Lehet-e most utazást foglalni?

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.01 | 09:18

Sokakban merül fel a kérdés, hogy mi legyen az eltervezett utazásokkal, síeléssel, nyaralással.

Sorra zárják külső határaikat az omikron variáns felbukkanása miatt a világ országai, de Európában az unión belül még szabad az utazás. Hogyan tervezzünk a rendkívüli bizonytalanságban? Merjünk utazni?

A rövid válasz: most érdemes kivárni az új foglalásokkal.

A helyzet ugyanis az, hogy két héten belül sokkal többet fogunk tudni az omikron variánsról. Addig pedig drasztikusan visszaesnek a foglalások, az árak biztos nem mennek feljebb. Nincs miért sietni.

Röviden a mai helyzet. Annak kell kiderülnie, hogy az új variáns mennyire fertőzőképes, mennyire hatnak rá a vakcinák, illetve mennyire súlyos betegséget képes okozni. Ma úgy tűnik, hogy gyorsabban terjed a deltánál, de nem okoz olyan súlyos megbetegedést, nem került vele még súlyos állapotban kórházba senki. De még nagyon kicsi a minta, amit vizsgálni tudtak. Valószínű, hogy a mai vakcinák nem annyira hatásosak ellene, mint az eddig elterjedt variánsok ellen. A tudósok éjt nappallá téve dolgoznak, hogy pontosabb válaszokat tudjanak adni ezekre a kritikus kérdésekre, ezen múlik majd az is, hogy módosítani kell-e vakcinákat. Ha igen, 3 hónap alatt már a piacon lehet az új generáció, persze kérdés, hogy milyen gyorsan jut el a világ minden tájára.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem, akkor nézz bele mielőtt tovább olvasnál!⤵️

Ennyit tudunk tehát nagyjából ma, az országok azért tiltják ki a repülőjáratokat Afrika déli részéből, hogy lassítsák az új variáns behurcolását. Kint tartani nem tudják, rég itt van Európában is, elég arra gondolni, hogy az egyik olasz fertőzött már közel három hete érkezett haza Dél-Afrikából.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az unión belül nincsenek lezárások és nincsenek egyéni utazási korlátozások se, ugyanakkor több országban is szóba került ilyesmi, például Szlovákiában és Lengyelországban.

Ez alapján a már foglalt utakat nyugodtan le lehet utazni, de arra fel kell készülni, hogy esetleg a következő napokban-hetekben az oltottak szabad beutazásán is szigoríthatnak. Például negatív tesztet kérnek tőlük is.

Két hét múlva remélhetőleg valóban többet tudunk, addig érdemes a menetrendeket is figyelni. Szinte biztos, hogy újabb járattörléseket jelentenek majd be a légitársaságok.

Forrás: Okosutas.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.