Orosz-ukrán háború

Putyin szóvivője elmondta: ekkor vetheti be az atomfegyvereket Oroszország

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.04 | 11:18

Ramzan Kadirov nemrég ismét sokkolta a világot: Moszkvának meg kellene fontolnia egy kis hatóerejű nukleáris fegyver, azaz taktikai atomtöltet bevetését Ukrajnában.

Az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsen Köztársaság hírhedt elnöke, Ramzan Kadirov nemrég ismét sokkolta a világot: Moszkvának meg kellene fontolnia egy kis hatóerejű nukleáris fegyver, azaz taktikai atomtöltet bevetését Ukrajnában.

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalának szóvivője azonban lehűtötte a kedélyeket a Guardian tudósítása szerint: Kadirov megjegyzéseivel kapcsolatban Peszkov azt mondta, hogy a csecsen vezetőnek, mint Putyin szövetségesének joga van véleményt nyilvánítani, de Oroszország katonai döntéseit nem az érzelmeknek kell vezérelniük.

Mi inkább a kiegyensúlyozott, objektív értékelésekhez ragaszkodunk

– tette hozzá a szóvivő.

Olcsón nyaralnál Cipruson? Mutatjuk hogyan lehetséges, nézz bele te is a videóba!

Peszkov szerint Oroszország nukleáris doktrínája egyértelműen rögzíti, mikor alkalmazható atomfegyver. Ez a két pont az, ha Oroszország ellen atomfegyvereket vagy más tömegpusztító fegyvert vetnek be. Illetve, ha az orosz államot a létében fenyegeti egy hagyományos fegyverekkel végrehajtott támadás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló