Otthon

Idén mindenki ezt a slágerterméket fogja keresni

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.29 | 14:55

Egyre népszerűbbek Magyarországon a robotfűnyírók. És bár a magyar vásárlók továbbra is árérzékenyek, átlagosan több százezer forintot is hajlandók kifizetni a luxuskütyükért.

Bár a legnagyobb elektronikai kereskedők szerint a magyar vásárlók még mindig árérzékenyek, hosszú távon mindenki a robotfűnyírók iránti kereslet növekedésével számol.  A Pénzcentrum összeállítása szerint a termék népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy mivel több gyártó jelent meg a piacon, ez néhány esetben lejjebb vitte az árakat, a feltörekvő márkák pedig a piacszerzés miatt lettek olcsóbbak.

Fotó: Pixabay

Bár az eladások növekedéséről nincsenek országos adatok, egyes forgalmazók a tavalyi adatok alapján csaknem 20 százalékos növekedésről számoltak be, de volt olyan kereskedő is, amely szerint 2016 és 2023 között 49 százalékkal nőtt az eladott robotfűnyírók száma.

A magyar vásárlói érdeklődést az is ösztönzi, hogy az utóbbi 4-5 évben megjelentek olyan kisebb tudásszintet képviselő, alacsonyabb árkategóriás robotfűnyírók. Ezek a topmárkákat is arra késztették, hogy fejlesszenek az olcsóbb kategóriában. Így összességében 2022-ig az egyedi termékárakban csökkenő tendencia volt megfigyelhető.

A robotfűnyírók árát alapvetően három tényező befolyásolja drasztikusan. Ezek a márkanév, a művelt terület mérete, és a GPS-es kapcsolattal való rendelkezés. Ezek függvényében a robotfűnyírók árai a 130 ezertől indulva akár a 2-3 millió forintot is elérhetik. Vásárlás előtt azonban mindenképp érdemes kikérni a szakértők véleményét, mert nem mindegy, hogy a robotfűnyírót mekkora területen és milyen terepviszonyok között szeretnék használni. Ezek a körülmények ugyanis nagymértékben befolyásolják a készülékek működésének hatékonyságát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.