Pénzügy

Befagyasztják a bankbetéteket a választások után? Itt az MNB válasza

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.29 | 19:35

A TikTokon terjed az a hír, miszerint az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon.

Annyira rosszul áll a magyar költségvetés, annyira üres a kassza, hogy az egyik közösségi médiafelületen elterjedt, hogy az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon. Miután lassan pánikhangulat kezd kialakulni a lakosság között, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalosan közölte, a banki betéteihez most és az önkormányzati választások után is mindenki korlátlanul, szabadon hozzáférhet.

 

Miután ennek a hírnek terjesztése alkalmas a pénzügyi stabilitásba vetett bizalom megingatására is, ezért a jegybank a KiberPajzs együttműködés keretében a nyomozó hatósághoz fordult, illetve bűncselekmény elkövetésének gyanújával haladéktalanul feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Pénzcentrum.

A bankbetét az egyik legbiztonságosabb megtakarítási formának számít Magyarországon. A hazai és uniós szabályok alapján a bankbetétek kifizetését nemcsak maguk a jó tőkeerővel rendelkező, stabil lábakon álló, az MNB által folyamatosan ellenőrzött, felügyelt bankok, de betétenként 100 ezer euróig (azaz jelenleg mintegy 39 millió forintig) az Országos Betétbiztosítási Alap is állja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.