Unatkozom

Unatkozol? Szedjél hangyát, avagy Facebook csoportok, amikre nincs magyarázat!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.29 | 16:46

Összeszedtük azokat a Facebook csoportokat, amelyekről mindenkinek tudnia kell, mert ugyan lehet élni a "Szarni jó" csoport ismerete nélkül, de hát érdemes? Naugye.

Nagy az Isten állatkertje, ahogy mondani szokás, és ez hatványozottan igazzá válik, ha a Facebookon járunk. Őrültebbnél őrültebb témákban született nyilvános csoportokkal van tele a közösségi média első számú terepe, amiknek a jó részét persze a nettó hülyeség, a nyilvánvaló paródia vagy a gúnyolódás hívta életre, de simán lehet, hogy egyik-másik mögött valódi elkötelezettség, komoly szándék  lapul. Összeszedtünk párat, az okulás meg a szórakozás kedvéért, meg azért is, hátha csatlakoznál valamelyikhez, vagy netán ihletet kapsz arra, hogy létrehozz egy saját csoportot, mondjuk azok számára, akik télen hajnalban féllábon állva csokit majszolnak az erkélyen miközben Sztravinszkijt dúdolnak.

Mégis ki a f@@@m jár manapság bárhova is?

Az anti-programajánló csoport a kényszeres szórakozni járás ellen jött létre, és miközben igyekszik lebeszélni téged mindenről, olyan remek alternatív programlehetőségeket kínál, mint idén márciusban a Bámulás a semmibe vagy a Bocs, ma pont nem érek rá. Az oldal filozófiáját tökéletesen kifejezi az alábbi elmélkedésre sarkalló poszt:

A posztok természetesen tele vannak ember- és öngyűlölettel, ám úgy tűnik ezek népszerűbbek, mint azt az oldal készítője gondolta volna, és alaposan visszanyalt a fagyi. Persze ő ebből is gúnyos erényt kovácsol:


Terhes férfi madarat szült

A Ludas Matyi nevű egykori vicclapban volt egy rovat, a Tücsök és bogár, melynek modernkori verziója a Terhes férfi. Az idióta híreket, az álhíreket és a kattintás érdekében agyzsibbazstó főcímekkel ellátott posztokat állítja pellengérre. Az oldal kifejezetten szórakoztató. Innen tudtuk meg azt is, hogy “Az oroszok gigasugarakkal zombisították Amerikát”.

Akiknek schmuck andor elspoilerezte a Star Wars-t

Igen, a politikus nevét így, csupa kisbetűvel írja az oldal, feltehetően azért, mert az itteni közösség tagjai még mindig nagyon haragosak a címben vázoltak miatt. Merthogy ez egy valóságos sztori, egy hétköznapi bulváresemény, ami nem várt következményekkel járt. Az elmondások szerint SA az újra melegített Star Wars film premierjén lőtt egy fotót, amit még azon melegében kitolt Instára, csakhogy a kép, amit állítólag rengetegen láttak, erős spoilert tartalmazott. Mondjuk, mi erre annyit tudunk csak mondani, hogy aki SA követője, az meg is érdemli. Ezt persze az oldal készítői nem így gondolják, és ennek hangot is adnak:

Minden nap ugyanaz a kép egy tyúkról

Ennek az oldalnak, vagyis a mindennap ugyanaz a kép valamiről/valakiről koncepciónak számos mutációja létezik (Zámbó Árpy, Kiszel Tünde, egy hód, egy esőkabát, egy veréb, stb), sőt létezik a tyúkos oldal sikerét meglovagló oldal is (Minden nap TÉNYLEG ugyanaz a kép egy tyúkról). Egyébként róla lenne szó, csinos, ugye? 🙂

Ez az oldal az agyzsibbasztás non plus ultrája, mert tényleg minden nap ugyanazt a képet tolják ki rá. Mit is lehet ehhez hozzáfűzni? Semmit, inkább lájk és haladjunk tovább.

G@@i ronda cipők

A rettentő ronda dolgokat bemutató oldalaknak is számos mutációja létezik (sütik, ablakok, bojlerek és kecskék, ételek, számítógépek, valamint háztetők, vécék és vasúti kocsik), de első ízben a cipők rúgták el a lasztit a középkezdésnél. A téma hálás, tényleg az ízléstelenség üli a torát, ha a cipőkről van szó. Az alábbi ábra remekül össze is foglalja a téma, valamint az oldal lényegét:

Mindennap egy kép valakiről Fekete György frizurájával

A mindennap egy kép koncepció továbbfejlesztett változata, ahol már nem ugyanaz a kép ismétlődik kitartóan nap mint nap, hanem minden nap más képet látunk, csak egy elem ismétlődik rajta, ami ebben az esetben Fekete György méltán népszerű és kifejezetten eredeti frizurája. Itt azért van miből mazsolázni.

Szarni jó mozgalom

A nagydolog iránti rajongás hívta életre az oldalt, és most idézünk a bemutatkozásukból, ami tovább fogja árnyalni a képet róluk:

A Szarni Jó Mozgalom kezdetben egy SMS-láncon alapult, melynek lényege az volt, hogy ha olyan helyen szartál, ami számodra szokatlan, mi több, meglepő volt, akkor az örömhírt megosztottad a mozgalom egy tagjával, aki továbbította a következőnek és így tovább.

Nekik van ám saját weboldaluk is, szóval egy egészen komoly mozgalomból beszélhetünk, ami nem fura, elvégre minden ember képes az ürítésre, szokott is (igen, a csajok is), és ha csak minden második-harmadik ember kedveli az ürülékét és az ahhoz vezető tevékenységet, akkor biztos, hogy sokan vannak. Egyszóval: indokolt a weboldal.

Legyen jó idő hétvégén / Essen már az a kurva hó

Az ellentétek vonzzák egymást elvet szem előtt tartva, most következzen két oldal, melynek tagjai ugyanazt akarják, ám e két akarat ellentétes irányokat képvisel: míg az előbbiek meleget és napsütést, addig az utóbbiak hideget és havat akarnak. A napsütés freakek oldala igazából nem túl érdekes, olyan mintha egy csapat virágokkal beszélgetni tudó hippi készítené, csupa “mit csináltok a hétvégén” meg “jajj de várjuk már a tavaszt” meg naplemetés képes poszt követi egymást, és tényleg már csak az Oravecz Nóra és/vagy Coelho idézetek hiányoznak róla. A havasok oldala sokkal izgalmasabb, mert türelmetlen és dühös. A januári hóínség idején ilyeneket posztoltak:

A váratlan április hóesés ürügyén viszont már igazán örömködtek:

Komolyan nem tudtam, hogy Horányi Özséb nem nő

Van, amikor a nemtudás hoz létre egy oldalt, mint esetünkben is. Horányi Özséb villamosmérnök, a nyelvtudományok kandidátusa, egyetemi tanár és férfi. Talán az Erzsébet régies ejtése miatt (Örzsébet) sejtették úgy többen, hogy az Özséb női név, aztán csak lestek, amikor megláttak róla egy fotót. A csoporton belül van olyan is, akit a fotó is majdnem félrevitt:

És olyan is akad, aki szerint az özsébség szexi:

Lapos Föld Közösség

Az áltudományosság, valamint az egyre hajmeresztőbb konteózás paródiája az oldal, ami nem csoda, mindkettővel tele a Facebook (is). A Lpos Földesek azt mondják magukról, hogy

Hisszük, hogy a Föld lapos (földkorong), illetve hogy a reptilián kormánypárti gyíkemberek ezt elhallgatják előlünk!

és ezzel igazán nem lehet vitába szállni. Biztos vannak bizonyítékaik is. Lehetne az egész nagyon vicces is, de sajnos nem az, csak a felszínt kapargatják az oldal fenn- és egyben tartói.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló