Gamer

Kis híján botrányba fulladt a világ első Pokémon Go Fesztiválja

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.24 | 15:46

A fesztivált Chicagóban rendezték meg, és semmi, de tényleg semmi sem működött rendben.

Az ember azt gondolná, hogy a világnak azon a felén minden stimmel, aztán az élet csak rácáfol időnként, mint most is. A Pokémon Go első évét volt hivatott megünnepelni a játékot gyártó cég, a Niantic szombaton Chicagóban, de valahogy semmi nem úgy sikerült, mint azt eltervezték. Az első probléma már a bejutásnál felütötte a fejét: hosszan kígyózó sorokba kellett beállniuk a vendégeknek, akiknek volt, hogy 2 órát is várakozniuk kellett a tűző napon, mire bejutottak.

És azt hitték, ezzel véget is ért a problémák sora, azonban a nagyobbik gond a fesztivál területén várta a 20 dolláros belépőt kicsengető és az USA különböző területeiről érkező rajongókat. Nem tudtak játszani. A rendszer egyszerűen lefagyott a sok felhasználó miatt, így amikor a cég egyik vezetőjét a színpadra szólították, élénk fújolás fogadta és a “Nem tudunk játszani” skandálás.

A cég próbálta menteni a menthetőt, de egyszerűen nem ment. Hiába terjesztették ki a játékot a fesztivál területén túlra is, az akadozás nem szűnt meg. Így a cég úgy döntött, visszatéríti a belépőjegyek árát, és minden résztvevő megkapta a fesztiválon debütáló Pokémon Lugia figurát meg egy 100 dolláros Pokémon Go kreditet is.

A blamázs ellenére a cég a fesztivált megutaztatja Európában és elviszi Japánba is, és csak remélni tudjuk, hogy addig kiküszöbölik a problémák okait.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.