Időjárás

Tornádó csapott le Vas megyében, házak tucatjait rongálta meg a vihar

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.10 | 15:33

Heves zivatar csapott le vasárnap este a Vas megyei Narda településre, ahol fákat döntött ki, és mintegy harminc épület tetőszerkezetét rongálta meg a jégesővel érkező vihar.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, és megkezdték a megrongálódott lakóingatlanok tetőszerkezeteinek ideiglenes helyreállítását, a cserepek javítását, valamint a beázás elleni fóliázást.

Az Időkép webkamerája földet ért tornádót rögzített Vas megyében:

A tetőfedési munkálatokat munkagépek és ácsok is segítették. Az áramszolgáltató szakemberei a megrongálódott szakaszok javításának idejére kiszakaszolták az áramot az érintett utcákban.

Az ideiglenes áramszünet 95 lakóingatlant érintett. A megáradt Pinka miatt Pornóapátiban pedig a házak védelmére volt szükség. 3500 darab homokzsákot töltöttek meg és helyeztek el az ingatlanok körül a szombathelyi hivatásos és a répcevisi önkéntes tűzoltók, akiknek a munkáját száz helyi lakos is segítette.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Számtalan fakidőlés és a hirtelen lesett nagy mennyiségű eső adott munkát a tűzoltóknak országszerte az elmúlt napokban. A hétvégén Vas vármegyében például csaknem száz esetben kértek segítséget a…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló