Utazás

Példátlan árvíz a magyarok kedvenc helyén – Mi lesz az adriai nyaralással?

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.03 | 19:26

Nem mondható éppenséggel kedvezőnek az időjárás Horvátországban, annak ellenére, hogy a strandszezon kezdetét vette. Sőt: Krk szigetén árvíz volt, hivatalokat zártak be. Mi várható az Adrián ezek után?

A nyári szezon elkezdődött, de lehet, hogy az időjárás miatt nem számíthatunk felhőtlen nyaralásra a horvát Adrián – tudatta a vg.hu.

Május utolsó napjaiban eddig nem látott árvíz öntötte el Krk szigetét, miután rekord mennyiségű eső hullt le. A tűzoltóknak kellett kiemelni a vízből több járművet.

Fotó: 123rf.com

Jutarnji List horvát lap azt írta: Krk szigete volt a legcsapadékosabb az elmúlt napok során. Hangsúlyozták, hogy Ponikva mérőállomáson 24 óra leforgása alatt extrém mennyiségű, 274 milliméter csapadék esett az Istramet adatai alapján. Kiderült az is, hogy ugyanekkor az omisalj-i repülőtéren 77 mm, a malinskai reptéren pedig 72,3 milliméter csapadék hullott – írta a vg.hu a Jutarnji List-re hivatkozva.

Krk városban június elsején nem nyitott ki a posta és a Zagrebacka Banka fiókja sem. Ebben az esztendőben már nem ez az első durva vihar, amely lecsapott Horvátországra, s egyelőre nem tudni, mikor lesz valóban nyaralóidő.

Június első heteire vonatkozóan végig 18 és 20 fok közötti maximum hőmérséklet várható a helyi meteorológiai szolgálat szerint. Ez igencsak aggodalomra ad okot, hiszen 2023-ban 728 ezer magyar turista utazott Horvátországba, 2022-höz képest 21 százalékkal több. Idén szintén sok turistára lehet számítani. A magyarok előszeretettel utaznak Isztriára, Zadarba és környékére, a Kvarner-régióba és Splitbe.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló