Utazás

Így viselkedj nudista strandon: A ruhánkat igen, a modorunkat ne veszítsük el

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.29 | 20:55

Csodálatos érzés fürdőruhában csobbanni egyet a hűs vízben és napfürdőt venni! Vannak, akik ezt inkább teljesen meztelenül élvezik. Ha a cél egy nudista strand, néhány szabályt be kell tartani: a ruhánkat igen, a jómodorunkat soha ne veszítsük el!

A naturista mozgalom a 19. század végén jelent meg Európában, mára pedig világszerte népszerűvé vált. Több száz olyan nudista strand létezik, ahol nem kötelező ruhát viselni, teljesen legális ledobni a szövetet és a gátlásokat – az erre vállalkozók száma egyre nő.

A naturizmus és a nudista strandok rajongói meztelenül körutazhatnak a Karib-tengeren vagy akár pucér esküvőt is tervezhetnek egy olasz szigeten.

Amennyiben gondolkodunk azon, hogy mi magunk is kipróbáljuk a nudista strandot, fontos tudunk az oda vonatkozó szabályokat.

Stéphane Deschênes, a Nemzetközi Naturista Szövetség, a világ egyetlen globális naturista szervezetének elnöke több évtizedes tapasztalattal rendelkezik ebben a témában – írta az edition.cnn.com.

Mit javasol tehát a naturizmus-szakértő, ha nudista strandot vennénk célba?

Végezzünk egy kis kutatást mielőtt nudista strandra megyünk

A naturizmus mást jelenthet a különböző emberek számára – ezt a kifejezést néha rosszul használják. Vagyis, fontos tisztában lennünk azzal, mit keresünk pontosan. Ez az életmód jellemzően a nem szexuális társadalmi meztelenségről szól egy családbarát környezetben. A naturizmus szerencsére mindig jól szervezett volt. Érdemes megbízható helyet keresnünk.

nudista strand
A nudista strandnak is megvannak a maga szabályai – Fotó: edition.cnn.com

A nudista strand alapszabály: Ne gondoljuk, hogy mindenki minket figyel

Ha megérkezünk a kiválasztott nudista strandra vagy üdülőhelyre, első alkalommal minden bizonnyal azt gondoljuk majd, hogy mindenki minket néz. Mivel azonban a nudista strandokon teljesen megszokott a ruha nélküliség, higgyük el, senkinek nem fog feltűnni, hogy nekünk ez az első alkalom egy ilyen strandon. A vízbe érve egyébként legcélszerűbb rögtön belemerülni – tanácsolja Ronna Krozy, a nyolcvanas éveiben járó nyugdíjas professzor, aki több mint 30 éve nudista.

Nudista strandon illik tartani a távolságot

Nem ajánlott egy nudista strandon túl közel letáborozni másokhoz. Ne tegyük közvetlenül melléjük a takarónkat, holminkat. Továbbá, minden, ami szexuális tevékenységnek tűnik – például a test rátapasztása valaki máséra – ezeken a helyeken sem megengedett.

Törölköző pedig mindig legyen nálunk és arra üljünk rá, ez mindenki higiéniáját szolgálja.

Ne bámuljunk másokat és ne fotózzunk – Ez még nudista strandon is durva

Szemkontaktust teremteni és baráti beszélgetést indítani lehet. De az emberek szemébe nézzünk, és ne bámuljuk, stíröljük őket, mert az durva és udvariatlan dolog.

A napszemüveg természetesen gyakori strandkiegészítő – de ne próbáljunk mögé bújni, hogy a többieket bámuljuk titokban.

Engedélyük nélkül fényképezni vagy videózni másokat szintén óriási hiba egy nudista strandon – ezért ne forduljon meg a fejünkben!

A nudista strandon egyszerűen a tisztességes magatartás az elvárt. Ne legyünk túl agresszívak, ne hozzunk másokat kényelmetlen helyzetbe, azzal sem, hogy nem adunk nekik elegendő teret.

Ne tegyünk megjegyzéseket az emberek testére

Soha ne tegyünk megjegyzéseket a másikra, ne tárgyaljuk ki, hogyan néz ki! Még egy nudista strandon sem illik a másik testéről beszélni, akkor sem, ha bóknak szánjuk azt.

A nem kívánt izgalom vagy a menstruáció nem akkora probléma, mint hisszük

Azok körében, akik kezdőként lépnek egy nudista strandra, az egyik leggyakrabban feltett kérdés,  mi történik, ha egy férfi fizikailag izgatott állapotba kerül. Az igazság az, hogy ez nem történik meg olyan gyakran.

A nudista strand egyébként nem szexuális jellege miatt ez kifejezetten ritka jelenség – ráadásul, ha férfiként nagyon idegesek vagyunk, az izgalom nem is indul be igazán.

Ha mégis előfordul az izgatottság a nudista strandon, takarjuk el magunkat törölközővel, fussunk be a hideg vízbe vagy forduljunk meg a homokban – ajánlja a naturista szakértő.

Kérdés általában az is, mi a helyzet, ha a nők menstruálnak. A válasz az, tegyenek meg mindent, hogy jól érezzék magukat a helyzetben. Hordhatnak fehérneműt, ha a betétet preferálják, de használhatnak menstruációs kelyhet vagy tampont is – ha kicsit látszik a zsinórja, az a nudista strandon nem probléma.

Ne keverjük a szexuális felszabadultságot a naturizmussal

Stéphane Deschênes felhívja a figyelmet arra: hiba egy nagy közegként tekinteni a naturisták, nudisták, poliamoristák vagy éppen nem monogámisták és fétisrajongók csoportjára, ezek ugyanis nem keverendők össze! A szexuálisan felszabadult emberek nem egyenlők a nudistákkal és naturistákkal – ezért nagy gond, ha egy kalap alá vesszük őket és olyan magatartást várunk tőlük egy nudista strandon.

Mint mindenben, a nudista strand kapcsán is lényeges az észszerű viselkedés.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.