Lélek

A varázsgomba a legbiztonságosabb drog a Földön, aminek még van jótékony hatása is

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.25 | 12:07

Minderről egy friss nemzetközi felmérés számolt be.

A Global Drug Survey által elvégzett átfogó nemzetközi vizsgálat megállapította, hogy az ismert drogok közül a varázsgomba a legbiztonságosabb és a legjótékonyabb hatású. Ha úgy vesszük, akkor nem is drog, hanem pszichedelikus gyógyszer, ami segít a szorongás és a depresszió kezelésében, és segíthet bármilyen függőség legküzdésében is. A felmérést 50 országban végezték el, és közel 120 ezer embert kérdeztek meg a drogfogyasztási szokásairól, tapasztalatairól (nagyon helyesen az alkoholt is bevették a buliba).

A megkérdezettek mindössze 0,2 százaléka számolt be arról, hogy a gombafogyasztás után sürgősségi orvosi ellátásra szorult, ami öt-hatszor alacsonyabb szám, mint az LSD, a kokain, az MDMA vagy az alkohol, és háromszor alacsonyabb, mint a fű esetében.

Adam Winstock, pszichiáter, a Global Drug Survey alapítója a felmérés eredményeit a Guardiannak foglalta össze.

A varázsgomba a világ legbiztonságosabb drogja, nem mérgező és lényegesen veszélytelenebb, mint azok a gombák, melyek fogyasztásába bele is halhatunk.

Persze ne legyenek illuzióink, a gomba is okozhat, szakkifejezéssel élve bad tripet, ezért a szakemberek azt tanácsolják, ha varázsgombát fogyasztunk, azt sose keverjük mással, főleg ne alkohollal, valamint megbízható helyről vásároljunk, és teremtsünk a szeánszhoz biztonságos körülményeket. Ha már ezt tesszük, akkor jelentősen lecsökken a paraveszély, és biztosan elkerüljük a rossz élményeket, a pánikrohamot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.