Hadászat

Brutálisan fegyverkeznek Orbánék: több százmillió euróért vesznek kamikaze drónokat a Rheinmetalltól

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.20 | 16:48

Az erről szóló szerződéseket nemrég írták alá a Magyar Honvédséggel.

Magyarország több százmillió euró értékben vesz kamikaze drónokat a német Rheinmetall AG hadipari vállalattól. A szállítás 2024-ben kezdődik, és a tervek szerint 2025-ben fejeződik be – áll a Rheinmetall közleményében.

Kiemelik, hogy a düsseldorfi Rheinmetall AG fontos megrendelést kapott Magyarországtól a Hero néven ismert termékcsaládjukra.

A Hero-drónok a keringő lőszerek, közismertebb nevükön az öngyilkos vagy kamikaze drónok közé tartoznak. Ezek az eszközök közelebb állnak az okos lövedékekhez, mint a repülőgépekhez, mivel egyszer használatosak.

A Rheinmetall kiemeli, hogy a Hero egy széles körben használt, bevetésen kipróbált és bevált eszköz, amit az izraeli UVision Air Ltd. védelmi technológiai vállalattal kötött együttműködési megállapodás keretében fejlesztettek. A dróncsalád öt tagból áll, azt azonban nem közölték, hogy Magyarország melyik típusból rendelt.

A Hero-rendszer számos célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve a gyalogságot, a mozgásban lévő könnyű járműveket, a harckocsikat, az ellenséges tábori erődítményeket, a légvédelmi rendszereket és a kritikus infrastruktúrát. Jelentős előnyöket kínál a modern hadviselésben

– áll a Rheinmetall közleményében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.