Színház

Ezt üzente Enyedi Ildikó az Színművészeti mellett kiálló diákjainak!

  • Szerző:homarton
  • 2020.09.01 | 15:48

Augusztus 28-án mondott fel a rendező.

Hétfő este nagyszabású utcabállal, koncertekkel és beszédekkel búcsúztatták az SZFE diákjai és tanárai a Színművészeti Egyetemet, illetve azt, hogy az oktatás autonómiája teljesen kikerült az intézményből. Enyedi Ildikó, a Testről és Lélekről rendezője nem volt jelen a helyszínen, de egy hosszú levelet írt a diákjainak.

“Kedves diplomázó diákjaim!

Augusztus 28-án felmondtam a Színház és FIlmművészeti Egyetemen. Azóta fogalmazom nektek ezt a levelet. Elsősorban nektek tartozom magyarázattal. Szerettem volna folytatni veletek mesterszakon a kezdeteknél felépített, öt éves ívet. Sok örömmel tervezgettük osztályvezető társammal, Gigor Attilával, mi férjen majd bele abba a két évbe. Ezt a mesterszakos osztályt már nem áll módomban elindítani.

Nem tudom, mit tennék, ha első vagy másodévesek lennétek – valószínűleg lehajtanám a fejem és maradnék, amíg végeztek. De nem biztos, hogy menne – az ember az egész személyes hitelességével tanít. Mindenesetre, tisztelem és megértem minden kollégámat, aki, hátrasorolva az önérzetét, marad a diákjaival.”
-írta a rendező, akinek teljes írását itt lehet elolvasni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló