Gamer

Megvan, mire használhatják a felesleges videokártyákat a kriptobányászok

  • Szerző:Lifecycles
  • 2019.03.19 | 14:18

Gamereknek adhatják bérbe az erőforrásaikat.

Manapság hasítanak a PC-s videojátékok, viszont elég erős gép kell a futtatásokhoz, ami elég drága mulatság. Erre kínál megoldást a Vectordash, ami összeköti a gyengébb gépet egy izmos konfigurációval. Így az is simán nyomhatja az Apex Legends-et vagy a PUBG-t, akinek mondjuk egy alap MacBook Air-je van.

Ez a modell önmagában nem új. Az Nvidia már régóta dolgozik a felhőalapú rendszerén, de még a Google is ügyködik valamin. A Vectordash viszont nem maga akar hatalmas és bivalyerős szervereket létesíteni, ők inkább bérbe vennék mások izmos videokártyáit.

Itt jön a trükk

A bitcoin és más kriptovaluták bányászai rettenetes szerverparkokkal rendelkeznek, tele a lehető legerősebb videokártyákkal. Kriptót bányászni viszont nem mindig kifizetődő, a Vectordash ellenben stabilan fizet a teljesítményért. Így akár a régi bányászgéped is belerakhatod a rendszerbe. Ráadásul olcsóbbak lehetnek a techóriásoknál, elvégre nem nekik kell fenntartani a szervereket, jelenleg 28 dollárt kérnek havonta.

Természetesen mindez nem ennyire egyszerű, teljesülnie kell pár dolognak, hogy interneten keresztül el lehessen érni a 4K 60 fps-t, amit ígérnek. Erre azt a megoldást eszelték ki, hogy a két fél nem lehet messzebb egymástól 500 kilométernél, hogyha viszont még így sem elég erős a kapcsolat, egyszerűen leveszi a felbontást 1080p-re.

Bányászgép recycling.

Címlapkép: 123rf

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló