Szépség

Megtanítunk, hogyan mosd ki a sminkecseidet, akár egy profi

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.23 | 09:46

A sminkelés egyik árnyoldala, hogy a sok használattól a sminkecseteink teljesen elkoszolódnak és használhatatlanná válnak, arról nem is beszélve, hogy szívják magukba a bacilusokat, úgyhogy természetes, hogy az ember már nem szívesen használja őket.

Fotó: Pixabay / Guugnaakkeli CC0

Valószínűleg senki sem tisztítja olyan gyakran mint kellene, ennek az is lehet az oka, hogy a módszer, amit használunk nem tökéletes. Így is igényel majd egy kis időt a szabadidődből, de lényegesen felgyorsulhat a folyamat, ha követed a tanácsainkat.

1. Lazítsd fel az ecsetek szőrét babasamponnal!

Igen, nincs szükség több ezer forintos ecsetmosó folyadékra, egy teljesen átlagos babasampon tökéletes a célra, vagy akár egy gyengéd szappan is. Remekül tisztítja a szálakat, felfissíti azokat és könnyű kimosni is vízzel a maradékot. Arra ügyelj, hogy a víz hőmérséklete ne legyen túl meleg, mert az fellazíthatja a ragasztót, illetve az ecset tövéhez ne kerüljön túl sok víz, mert az is gyengítheti a szálak tartását és hullani kezdhetnek a szőröcskék.

2. Próbálj ki egy ecsetmosó szilikont!

Pár dollárért beszerezhető a rendelős oldalakról, de ha ügyes vagy, a százforintosban is találhatsz olyan sütőkesztyűt, amin apró barázdák vannak. Hogy ez miért jó? Ha a nedves, szappanos ecsetet finoman dörzsölgeted rajta, sokkal gyorsabban és hatékonyabban szabadulhatsz meg a beleépült sminkmaradványoktól. Ha egyszer kipróbálod, sosem mosol már nélküle ecsetet, hidd el.

3. Légy alapos!

Egyértelmű, hogy amíg színes víz jön ki az ecsetből, addig még van mit mosni rajta. Ha végeztél, akkor a lehető legalaposabban facsard ki az ecsetből a nedvességet, és ha hab is keletkezik közben, akkor öblögesd még át párszor, mert még nem mostad ki belőle a sampont vagy szappant száz százalékosan. Egy törülközőt is bevethetsz, amin két-három alkalommal körbefuttatod a szálakat, így gyorsabban is száradnak majd az eszközeid.

4. Száradás a leggyorsabban

Az ecsetek szőreit próbáld úgy igazítani, hogy rendesen, egyenesen álljanak, mert ha rosszul száradnak meg, akkor deformálódhatnak. Teríts le egy törlőpapírt, vagy törülközőt és fektesd rá az ecseteket, ez a legjobb módja a szárításuknak. Érdemes este elvégezned a nagymosást, mert akkor reggelre már tutira használhatod a tiszta ecseteidet!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.