Külföld

A kém, aki szeretett téged – a Tinder titkosügynökének sztorija

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.25 | 17:37

A következő történet bizonyítja, hogy nem mindenki csak arra használja a Tindert, hogy megtalálja élete szerelmét vagy hogy gyorsan leszervezzen egy futó egyéjszakás kalandot.

Egy korábban a brazil hadseregben szolgáló férfi, Willian Pina Botelho például azért csinált magának egy hamis Tinder profilt 3 éve, hogy beépüljön a kormányellenes baloldali mozgalmakba, és minél több aktivistával tudjon találkozni a társkereső app segítségével.

A Tinderkém.

Botelho még 2014 decemberében hozott létre egy profilt Baltazar “Balta” Nunes néven, teleszórta a bemutatkozását Karl Marx-idézetekkel, és még azt is leírta, hogy minden vágya, hogy egy igazi balos nővel találkozzon. Sikerült is összehozni a minden bizonnyal rövid életű randit egy fiatal aktivista hölggyel, akin keresztül végül 21 balos aktivistát tartóztattak le és tartottak rács mögött – teljesen jogtalanul.

Nem sokkal ezután fény derült Balta valódi kilétére, és a brazil hadsereg is elismerte, hogy Botelho a kormány együttműködésével dolgozott a randikra specializálódott titkosügynök. Egy brazil bíró fel is fedezte ezt a nem éppen jogszerű módszert, és elrendelte a foglyok szabadon engedését.

Mindenesetre az akciónak meglett a hatása: a São Paulo-ban letartóztatott fiatalok közül az egyik aktivista azt írta, hogy letartóztatása és fogvatartása után egyáltalán nem használta az internetet, és a telefonját se, nehogy lenyomozzák őt.

Úgy tűnik, Brazíliában különösen vigyázni kell a Tinderrel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.