Szépség

A sötét rúzs viselésének 7 aranyszabálya

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.20 | 08:13

Itt az ősz, nyugodtan elő lehet venni a fiókban árválkodó sötét árnyalatú rúzsokat! Vagy akár beújíthatnál pár extrémebb színt is... Legyen bátorságod a kísérletezgetéshez, hiszen a sminkelésnek ez lenne a lényege. Ha megfogadod a tanácsainkat, nem lőhetsz mellé.

Fotó: Getty Images / Fulvio De Filippi

1. Hidratálj!

Nincs annál borzasztóbb, mikor kiszáradt, cserepes ajkakra akarja valaki felerőltetni a lehető legmarkánsab rúzst, ami a készletében megtalálható. Nem túl szép látvány, hiszen minden apró hiba jól látható lesz tőle, arról nem is beszélve, hogy a szádat is megkínzod ezzel az extra igénybevétellel. A rendszeres radírozást és hidratálást építsd be a napi rutinodba, így hosszú távon bebiztosíthatod a puha, ápolt ajkakat, melyekre egy álom felvinni a rúzst.

2. Ne pirulj el.

Mielőtt felapplikálsz egy burgundi árnyalatot, gondoskodj róla, hogy az arcbőröd pirosságát amennyire csak lehet, ellensúlyozd alapozóval. Miért fontos ez? Mert az ajkaidon virító hangsúlyos szín azonnal a problémás területekre tereli a figyelmet, akkor pedig kifejezetten, ha az általad viselt szín meleg tónusú. Egy krémes állagú korrektor csodákra lehet képes análkül, hogy maszkhatású legyen a végeredmény.

Fotó: Getty Images / Peter Michael Dills

3. Tudd, hogy mi áll jól.

Hát ez nem lesz egyszerű, de egy kis kísérletezgetés még nem ragadott sírba senkit, túl kell esni rajta ahhoz, hogy az ember lánya megtalálja az igazit. Némi segítségedre lehet, ha előtte alaposan feltérképezed a tükörképedet, lehetőleg még otthon, nem a drogériában válogatva, amikor amúgy is stresszes az ember a több tucatnyi lehetőség között válogatva. Ha világos színű szemeid vannak, a pink tónusú rúzsokkal leszel jóban, ezek kiemelik a tekintetedet. A sötétbarna szemek bátran nyúlhatnak a legsötétebb árnyalatokhoz is, remekül passzolnak majd az igéző szempárokhoz, de egy kékes alaptónusú szín viszont bárkinek jól állhat, itt érdemesebb a hajszínhez igazítani a választást. Az üzlet neonfényeiben úgy tudod pontosan meghatározni, hogy hideg- vagy melegárnyalatú rúzzsal van dolgod, hogy a tesztert kipróbálod egy fehér papírzsebkendőn, így látszik ugyanis a legjobban az árnyalat valódi mélysége.

Persze ezek a törvények nincsenek kőbe vésve, így ha megtetszik egy rúzs, próbáld ki, mielőtt végérvényesen lemondasz róla.

4. Mindig tesztelj az éles bevetés előtt.

A teszterek kipróbálása nem éppen a leghigiénikusabb ötlet, a legtöbb üzletben ugyanis nincs rá lehetőség, hogy megkérd az eladókat, hogy fertőtlenítsék a már kipróbált darabokat. Azért van rá egy tuti módszer, ahogy mégis megpróbálhatod. Legyen nálad fültisztító pálcika és a tubusából kitekert rúzs oldalából csenj egy színmintányit. Tetszik magadon? Akkor megvan a legszimpatikusabb, számodra legtökéletesebb árnyalat. Kiváló, egy lépéssel közelebb kerültél a tökéletes ajkakhoz, de előtte még azért jó, ha bebiztosítod magad, nehogy egy fontos állásinterjún derüljön ki, hogy a rúzs tartóssága nemlétező, csúszkál, vagy erősen kopik csupán attól, hogy az ajkaid egymáshoz érnek beszélgetés közben. Szánj rá egy teljes napot otthon, hogy kiismerd, hogyan viselkedik a rúzsod. Hogy bírja az evés-ivást? Szárítja az ajkaidat? Egyenletesen kopik? Jobb, ha minden eshetőségre felkészülsz.

 

Fotó: Getty Images / Ian Gavan

5. Használj ecsetet a felvitelhez.

A sötét árnyalatok esetében kiemelten fontos a precíz applikáció, mert a legapróbb hibák is messziről ordítanak, sokkal feltünőbbek, mint mondjuk egy nude rúzsnál. A legszebb eredményt akkor érheted el, ha az ajkak külső sarkából indulva kezded felvinni a terméket, befelé haladva, egyenletes ecsetvonásokkal. A száj keretének megrajzolása után már csak ki kell színezned a kimaradt részeket. Szánd rá az időt, a hangsúlyos árnyalatok trükkösek tudnak lenni.

6. Mellőzd a fényes finisht.

Egyrészt azért, mert ebben a szezonban is inkább a matt árnyalatok hódítanak, másrészt azért, mert csak a macera van vele. A mély színekben pompázó ajakkencék már önmagukban elég figyelemfelkeltőek, nem kell hozzá plusz egy ragacsos, csillámos réteg. Úgyis csak beleragad a hajad, onnantól pedig már csak egy lépés, hogy az egész mű elmaszatolódjon. Ha nagyon ragaszkodsz a csillámláshoz, akkor ne az ajkad egészére, csak a közepére paskolj fel az ujjaiddal a szájfényből. Így a végeredmény finom, mégis hatásos, a mellékhatásokat viszont ügyesen kiküszöbölheted.

Fotó: Getty Images / Monica Schipper

7. Viseld önbizalommal.

Elérkeztünk az utolsó és egyben legfontosabb ponthoz, mert lehetsz akármennyire felkészült, ha a kisugárzásod nem azt tükrözi, amit ilyenkor kell. Egy hangsúlyos rúzs önbizalmat ad a viselője kezébe, amit tudni kell használni. Készülj fel, hogy az ajkaid vonzani fogják a tekinteteket, de te légy büszke és ne felejtsd el bezsebelni az elismerő bókokat! Amikor felkened ezt az erőteljes színt, csak arra gondolj, hogy akár a világ meghódítására is képes vagy.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.