Zene

Egy évvel a tragédia után újranyit a Bataclan

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.07 | 08:10

Sting az első, Pete Doherty a második fellépő, de februárra már a Flaming Lips is lekötött egy párizsi bulit.

Tristan Fewing / Getty Images
Tristan Fewing / Getty Imagesfotó: Tristan Fewing

Angol és amerikai sztárokon kívül a világzene (Youssou Ndour, Tinariwen) és a metál (Meshuggah, Sepultura) nagyságai is vállalták, hogy koncertet fognak adni a pont egy évvel ezelőtt elhíresült helyszínen. Mint az ismeretes, tavaly november 13-án 130 ember lelte halálát a szórakozóhely elleni terrortámadásban.

November 12-ére a 65 éves brit énekes vállalta, hogy fellép három zenésztársával – Dominic Miller és Rufus Miller gitárosokkal, illetve Vinnie Colauita dobossal – és az 57th & 9th című új albumáról ad elő dalokat.

Két fontos teendőnk van Párizsban: először is megemlékezünk az áldozatokról, másodsorban pedig zenével ünnepeljük az életet.

nyilatkozza az örökifjú Sting.

November 13-án, az évforduló napján a patinás színházépület előtt megemlékezésre is sor kerül, vélhetően az Eagles of Death Metal tagjaival.

A Bataclan egy új termet is létesített, melyet Pete Doherty avat fel 16-án. A 37 éves, megosztó brit indie énekes leginkább drogügyeivel, illetve Kate Moss zűrös vőlegényeként, majd Amy Winehouse-szal közös bulizásai révén került címlapokra, pedig zenei teljesítménye is számottevő. A The Libertines, majd a Babyshambles frontembereként is tett le az asztalra, szólókarrierjét pedig 3 NME díja közül a 2009-es ismeri el. Hamburg Demonstrations című, legújabb lemeze december 2-án lát napvilágot.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.