Film

Az Utolsó Jedik lenyomja az Ébredő Erőt?

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.15 | 10:13

A legújabb Star Wars epizód nyit-e olyan jól, mint a hatodik?

Csak megjött az új Csillagok Háborúja-epizód: december 15-től minden Skywalker-rajongó átélheti a várva várt mozi élményét. Ráadásul nagyon jó kritikák harangozták be a saga újabb fejezetét, így jogos a Disney és a Lucasfilm várakozása, hogy mindez a bevétel oldalán is lecsapódik. Már látszik, hogy nemzetközileg az élbolyban fog végezni a nyitóhétvége, de hogy a 2015-ös részre képes volna ráverni, az még kérdéses.

Az Ébredő Erő ugyanis Amerikában két éve 247 millió dollárral (65 milliárd 949 millió forint) nyitott, világszerte pedig kétmilliárd dollárt (534 milliárd forint) hozott össze.

Becslések szerint a 215 millió dollár jó eséllyel most is összejön a hétvégére, világszerte pedig 440 körüli összegre számíthatunk. Még ha nem is éri be a 2015-ös filmet, akkor is a negyedik legnézettebb amerikai mozi lesz.

A kétmilliárd dolláros nemzetközi álomhatárban reménykedhet a Disney – összehasonlításként a tavalyi Zsivány Egyes spin-off ennek pontosan a felét hozta. Idén eddig a Szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata teljesített a legjobban: 1,26 milliárd dollárt hozott a konyhára.

via GIPHY

Összességében kicsit gyengébb évet zár Hollywood: a tavalyihoz képest négy százalékkal estek vissza a bevételek, így a mundér becsületét csak a Jedik menthetnék meg, véli a Fortune.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.