Fintech

Itt a digitális perselypénz, PayPasszal tolhatod az adományt a templomban

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.25 | 14:13

A készpénz végét jelzi az is, hogy van már egyház, amelyik érintésmentes technológiával is elfogad adományt.

Képek: Pixabay.com CC0

Digitális pénzügyi fejlesztéseket nem az egyháztól várunk többnyire. Az anglikán egyház azonban mégis képes volt erre.

Az istentiszteleteiken és templomaikban mostantól érintésmentes fizetéssel, mobilos fizetéssel és SMS-ben is adományozhatnak a hívek bármilyen összeget. A technológiától elsősorban azt várják, hogy gyorsabb és egyszerűbb legyen az adományok gyűjtése. A fintech megoldást nem csak hagyományos perselyezésre használják fel: esküvőkön, keresztelőkön vagy akár a templomokban tartott koncerteken is be lehet vetni. A rendszer elég sokoldalú ahhoz, hogy egyszeri adományokat és a templomok közösségi tereinek bérlésére is használható legyen.

A megoldás bevezetését nem egy apró pilottal kezdik. Az anglikán egyház portáljáról bármelyik templom, katedrális vagy egyéb vallási intézmény beszerezheti a hordozható kártyaolvasókat. Ez 16 ezer helyszínt jelenthet.

Az egyház nem házon belül végezte el a fejlesztést. A SumUp és az iZettle a fintech partnerei. A két cég technológiájára építve az Apple Paytől a bankkártyáig számos fizetési módot elfogadhatnak. A két fintech nem számít fel havi előfizetési díjat, az egyes adományok után viszont jutalékot számítanak fel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló