Lélek

Hoppá, a karácsonyi dalok árthatnak is az egészségnek?

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.12 | 13:48

A tudósok szerint nem veled van a baj, ha néha Grincsnek érzed magad! Míg a sok dekor pont hogy jót tesz, addig a zenéktől ki is készülhetsz.

Ha a végtelenítve szóló, cukorszirupos karácsonyi dalok hallatán úgy érzed magad, mint egy gonosz zöld manó, vagy Scrooge, akkor ne szégyelld magad: bizonyos tudósok szerint a túltolt ünnepi zenék akár árthatnak is a léleknek!

via GIPHY

A karácsonyfa körül rockolás bizony káros is lehet: legyünk bármekkora Wham- vagy Mariah Carey-rajongók – állítja egy pszichológus.

Linda Blair – aki véletlenül sem azonos az Ördögűző szereplőjével – úgy véli, hogy a túladagolt Száncsengő és társai bizony megkeserítik sokak életét:

Az üzletek dolgozói, akik kénytelenek egész nap ezeket a dalokat hallgatni, nem tudnak már semmi másra sem figyelni. Az összes energiájuk arra megy el, hogy kizárják azt, amit hallanak.

Ha azt gondoljuk, hogy majd januárban kiheverik az „elhavazás” okozta gyötrelmeket, akkor sem járunk teljesen közel a valósághoz. Azt a bolti alkalmazottak is aláírják, hogy a lassú, egybefolyó zene az agyuk működése mellett a vásárlók tempóját is tompítja, míg az ütemesebb nóták felpörgetik a mozgásokat.

via GIPHY

Szóval ha a hallójáratodba megpróbál beszivárogni akár Michael Bublé alkalmi lemeze, akkor habozás nélkül dugj a füledbe valamit, ami meggátolja az édes offenzívát. Ha tényleg nyugalomra és meghitt hangulatra vágysz, akkor a természet hangait keresd, javasolja a Joyscribe.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló