Uncategorized

Elon Musk civileket repít az űrbe

Még egy Starship-et sem láttunk repülni, a SpaceX 2021-ben már civileket repítene az űrbe.

Jonathan Hofeller egy indonéz eseményen beszélt a kommercionalizált űrutazásról, és azt is elárulta, hogy már három ügyféllel tárgyalnak. Korábban a Big Falcon Rocket-et nevezték át Starship-re, a hatalmas rakétáját pedig Super Heavy-nek hívják.

Jelenleg két külön csapat dolgozik az űrhajó végleges formáján Texas-ban és Floridában. Bár elég valószínű, hogy kombinálják a két megoldás legjobb dolgait, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Tehát két csapat ügyködik két Starship-en, a lehető legjobb megoldásokért.

Valószínűleg lesznek különbségek, az alapok viszont megegyeznek. Mindkét űrhajónak legalább 20 tonna rakományt kell tudnia szállítani a Föld felszínétől 25 ezer kilométerre, tehát a geostacionárius pályára, míg az alacsony Föld körüli pályára 100 tonnát, ami nagyjából 2000 kilométerre van a Föld felszínétől.

A tervek szerint a Holdra és a Marsra szállítanak majd vele rakományt és embereket, de a Földön is vállalnak majd gyors utaztatást. A következő hónapokban több tesztet hajtanak végre, így elérhetik, hogy 2021-ben embert vigyenek az űrbe az eddigi legnagyobb hajójukkal.

Címlapkép: SpaceX


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.