TV

Hogy mi? Michael Jackson rajongói beperelték a sztár állítólagos áldozatait?

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.05 | 10:18

A francia bírósággal akarják poszthumusz kimondatni: a Leaving Neverland súlyos károkat okozott!

A Leaving Neverland főszereplői pernek néznek elébe: James Safechuck és Wade Robson azzal, hogy gyerek-bántalmazóként állították be Michael Jacksont, hatalmas károkat okoztak.

Legalábbis ezért fognak küzdeni a Popkirály rajongói, hogy a francia bíróság mondja ki: a két férfi beszennyezte Jackson nevét, mikor molesztálóként beszéltek róla. Az HBO-dokumentumfilm miatt ügyvédet is fogadtak, Emmanuel Ludot személyében, aki a 2009-ben elhunyt énekes nevét mosná tisztára.

Három rajongói közösség egyesítette erejét a cél érdekében, és azért fordultak a francia igazságszolgáltatáshoz, mert a jog itt megengedőbb, mint Amerikában: a halál bekövetkezte után is lehet becsületsértési ügyet indítani. A tömörült hívek nem a pénzre mennek: szimbolikusan egy-egy eurós kártérítést jelöltek meg, mindhárom rajongói klub számára.

via GIPHY

Ludot nem először vitt sikerre poszthumusz Jackson-pert. 2014-ben Conrad Murray-t győzte le a bíróságon: az orvost, aki a Popkirálynak írt fel gyógyszereket, nem sokkal a halála előtt. Akkor a Jacko-fanatikusok az érzelmi sérülésüket kérték számon a doktoron, aki a sztár elhunytában így szerepet játszott. Az Uproxx elárulja, hogy október 4-én veszi kezdetét az eljárás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.