Üzlet

A BMW belevág az elektromos autók gyártásába, meg is van, honnan lesz elég akksijuk

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.22 | 07:48

Milliárd eurós üzletet kötöttek ázsiai beszállítókkal.

(Kép: Pixabay)

A BMW már korábban bejelentette, hogy minden népszerű modelljükből szeretnének elektromos verziót is, emellett pedig a luxus darabokat sem hanyagolják el, mint amilyen az i4 is lesz.

Ezekhez mind regeteg akksi fog kelleni, amihez most megatlálták a partnereket. Az egyik a CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) lesz, a másik pedig a Samsung SDI. Az elsőről lehet, hogy még nem is hallottál, de a kínai vállalat a világ harmadik legnagyobb elektromos autós akkumulátor beszállítója. Nekik fizettek 7,3 milliárd eurót, 2020 és 2031 között most már biztosan tőlük vesznek akksit. A Samsung SDI-vel 2,9 milliárd eurós szerződést kötöttek elektromos meghajtórendszerekre, 2021-től 2031-ig.

A terveik szerint kibányásszák az akkumulátorhoz szükséges ritka anyagokat, a kobaltot és a lítiumot Ausztriában és Marokkóban. Ezt elviszik Ázsiába, ahol összerakják az akkumulátort. Így biztosra mehetnek az anyagok forrását illetően, ami azért fontos, mert a bányászok emberi jogai nem sérülnek úgy, hogy nem tudnak róla. Az elkészült autó ökológai lábnyomát viszont növeli az alkatrészek utaztatása.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.