Film

Itt az eddigi legszebb Star Wars-gyűjtemény

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.25 | 09:14
  • trendindex: 4

Csúcsra pörgethetjük a nosztalgiafaktort: bakelitlemezen jelent meg a legelső Csillagok háborúja, az Egy új remény soundtrackje. A dizájnról csak egy szó jut eszünkbe: gyönyörű.

starwarsvynil

Még az sem baj, ha nincs mivel lejátszani otthon: annyira szépek a lemezek, hogy már csak a kinézetük miatt is megéri majd őket felrakni a polcra. Két verzió készült belőlük: az egyiken elöl a Halálcsillag, hátoldalán pedig a Nagyúr figyel, a másikon szintén a Csillag, körülötte röpködő birodalmi és lázadó gépekkel, a hátoldalon pedig a mostanában Magyarországon gyakran felbukkanó Harrison Ford (Han Solo) és hű társa, Csubakka. Természetesen együtt is előrendelhetők: az amazon szerint szeptember 23-án jelent meg a lemez.

 

 

Képzeljük el azt, hogy felrakjuk a Vaderes verziót, a Nagyúr fejét karcolja a tű a lejátszón, miközben az Imperial Attackre vagy a Cantina Bandre szürcsölgetjük az italunkat. Sajnos az Imperial March-ra nem tudjuk majd, mivel az az ötödik részben volt, ezen a lemezen nincs rajta.

Nem bakelit, vinyl, de gyönyörű

Tőlünk nyugatra, de itthon is nagy reneszánsza van az elmúlt években a bakeliteknek, pontosabban a vinyleknek. Egyre többen veszik az analóg lemezeket, amiket Magyarországon egyébként téves elnevezéssel hívunk bakelitnek: eredetlieg bakelittel kísérleteztek, de végül nem abból kezdtek hanglemezeket gyártani. „A hőre keményedő bakelitből soha nem készítettek hanglemezt, mert a rideg törékeny bakelitbe nem lehet préselni semmit. […] A későbbi, elektromos erősítésű lemezjátszók normál, majd mikrobarázdás hanglemezei pedig a hőre lágyuló poli-vinil-klorid és a poli-vinil-acetát kopolimerjéből, acetilcellulóz-polivinilkloridból készültek, aminek a márkaneve Vinyl.” – mondja jó barátunk is, a Wikipédia.

Szóval a valaha volt legszebb Star Wars zenegyűjtemény vinylen gyűjtőknek Dj-knek, lemezjátszó fanatikusoknak egyaránt érdekes lehet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 2 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.