Budapest

Így lett az egykori Pajtás étteremből nagyon menő iroda

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.14 | 12:18

Az egykor szebb napokat látott önkiszolgáló éttermet menő irodává változtatta a tervező!

1969 nyarán, a Gyorskocsi utcában nyitotta meg az akkori Gyermekélelmezési Vállalat az első PAJTÁS Önkiszolgáló éttermét. Legtöbben a budai oldal hamisíthatatlan, szocreál hangulattal és jókora adagokkal szolgáló éttermeként ismerhették meg az ikonikus neon feliratú vendéglátóipari egységet.

A PAJTÁST nem csak a rendszeresen itt étkező helyi lakosok, de a Moszkva tér című kultfilm nézői is a szívükbe zárhatták.
Az étterem tulajdonosa 48 év működés után döntött úgy, hogy 2017 nyarán, június 30-án végleg bezár. A Martig Kft. ezt követően, 2017 decemberében vásárolta meg az ingatlant.

A PAJTÁS átépítése során funkcióváltás történt: a hajdani étteremből irodaterület és a hozzá kapcsolódó közösségi tér nőtt ki. A funkcióváltás jelentősen eltért a „standard” feladatoktól, hiszen egy étteremből modern, 21. századi irodát varázsolni eleve kihívás, amit tovább nehezített, hogy fölötte egy társasház található. A közös képviselettel, illetve a lakókkal is folyamatos egyeztetés történt, a gépészeti felújításoknál nagy mértékben sikerült az ő igényeiket is figyelembe venni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.