Külföld

Végre! Három hónap után látogathatók a pompeji ásatások, és Colosseum is kinyit

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.27 | 07:22

Március 23-a után nyitnak ki újra.

Majdnem három hónap után léptek ismét látogatók a pompeji régészeti park területére, ahol kötelező a szájmaszk viselete és a távolságtartás. Hasonló óvintézkedésekkel nyit újra a római Colosseum június elsején.

Fotó: Pixabay

A pompeji romváros vonzó belépődíjjal nyitotta meg újra kapuit kedden. A látogatók visszatérését ünnepelve a jegyek árát 5 euróra csökkentették, hogy ösztönözzék a helyi turizmust, amíg a külföldiek nem tudnak visszatérni a Nápoly szomszédságában levő régészeti parkba.

A járvány diktálta óvintézkedések miatt negyedóránként engedik be a látogatók csoportjait, egyszerre legfeljebb negyven főt. A park egész területén kötelező a szájmaszk viselete és a legalább egyméteres távolságtartás. Az első látogatóknak kedden rendkívüli élményben volt részük, majdnem teljesen egyedül járhatták be a város romjait. A római Colosseumot és az ókori amfiteátrumot övező régészeti parkot hétfőn nyitják meg. Itt is kötelezővé tették az online időpontfoglalást: negyedóránként engedik be a látogatókat kisebb csoportokban. A Colosseumot egyenlőre csak a kijelölt útvonalon lehet majd bejárni. A nyitvatartás folyamatos lesz délelőtt fél tíztől este negyed nyolcig, hogy minél többen be tudjanak jutni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló