Külföld

Franciaországban hétfőn végre újranyitnak a mozik

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.21 | 10:35

Végre már.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások újabb enyhítéseként Franciaországban hétfőn újranyithatnak a mozik, a szabadidőközpontok, a kaszinók, és ismét engedélyezett a csapatjátékok űzése, július 11-től pedig a stadionokban is megengedett maximum 5 ezer főt vonzó rendezvények szervezése.

A kormány szombaton kiadott közleménye szerint a Covid-19 fertőzés okozta járványügyi helyzet javulása miatt újabb korlátozások feloldását rendeli el “a szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett”. A csapatsportokat ezentúl edzőtermekben és stadionokban is lehet űzni, csak a küzdősportok gyakorlása tiltott továbbra is, de azok “helyzetét még a szeptemberi tanévkezdés előtt felülvizsgálja a kormány”.

A rendkívüli egészségügyi állapot július 10-én ér véget, és másnaptól a stadionok nemcsak sportolókat, hanem közönséget is fogadhatnak, 5 ezer főig, ahogy engedélyezett lesz a lóversenypályák megnyitása is. A járványmutatók összességében jó irányban haladnak, de az óvatosság az egész országban érvényes marad – írta a miniszterelnöki hivatal közleményében. A kormány azt is jelezte, július közepén születhet döntés arról, hogy augusztus közepétől lehetséges-e további enyhítés a sportvilágban, mégpedig a labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek beindításával.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló