Belföld

Meghalt két beteg, 916-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.13 | 08:22
  • trendindex: 5

Összesen 11 825 azonosított fertőzött van itthon, ebből 7134 aktív, 4058 gyógyult.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám Magyarországot is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Jelenleg a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezéséért azt kérik, továbbra is mindenki kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet, a maszkot viselje az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A covid-térkép alapján eddig Budapesten (5092) és Pest megyében (1681) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (671), Komárom-Esztergom (445), Hajdú-Bihar (437) és Zala megye (382). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (75). Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 282 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 569-en vannak, a mintavételek száma 529 063.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló