Gasztró

Ez a világ legdrágább hala, közel egy milliárd forintot fizettek érte

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.02 | 16:18
  • trendindex: 2

Egy tokiói tonhalárverésen több mint 3 millió dollárért kelt el egy 278 kilogrammos kék uszonyú tonhal.

Tokióban hagyomány, hogy a szilveszter utáni első árverésen a legjobb halak árát igen magasra licitálják fel a halkereskedők és szusivendéglősök, azonban a legdrágább tonhal közel sem ért ennyit, viszont hatalmas reklámot kapott a vásárló.

Elképesztő rekordáron kelt el egy 278 kilogrammos kékuszonyú tonhal a tokiói halpiac idei első árverésén. A vevő a magát csak Tonhalkirálynak nevező japán halvendéglős Kijosi Kimura, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke volt.

A majdnem egy milliárd forintnak megfelelő vásárlás mögött az áll, hogy a hagyományos újévi árverés győztesének az egekbe emelkedik a szakmai presztízse és óriási reklámot kap. Kijosi Kimura tehát lényegében reklámot vásárolt magának ezzel az árral. Egy hasonló hal egyébként ugyanitt nagyjából húszmillió forintért szokott elkelni és ez a kisebb összeg is azért ilyen magas, mert a kék uszonyú tonhal igazi ritkaság a tonok között, ráadásul veszélyzetetett fajról van szó, aminek a halászata egy év alatt 40 százalékkal csökkent Japánban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló