Autó

Megtartja a Volkswagen a Ducatit és a Lamborghinit, a Bugatti még kérdéses

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.12.16 | 14:48

Megtörtént a Volkswagen felügyelőbizottsági ülése, a Ducati és a Lamborghini marad, a Bentley pedig közelebb kerül majd az Audihoz.

Volkswagen konszern most év végén újra tárgyalta a márkái jövőjét taglaló kérdéseket. A felügyelőbizottsági ülés után most már elkezdtek szivárogni az információk. Az első és legfontosabb dolog az az, hogy marad a vezető.

A következő években a Volkswagen AG igazgatótanácsa továbbra is Herbert Dies vezetésével fogja véghezvinni a stratégiai döntésit

– hangzik a döntésről szóló közlemény.

A Lamborghini és a Ducati változatlan formában marad a konszern tulajdonában, itt kérünk elnézést azoktól, akik úgy érezték, hogy igazunk van, és menni fog a két márka. Azt tudjuk, hogy a kétezer lóerős szuperautókat is gyártó Rimac céggel, tárgyalásokat folytatnak és 49 százalékos részesedést szeretnének benne vásárolni.

Folynak a tárgyalások a Rimac-al is!

Azonban egy márka sorsa egyenlőre nem tiszta, hiszen a Bugatti esetében még nem halhattunk végső állásfoglalást. A Bugatti jövője tehát továbbra sem biztos, lehet hogy másik cégcsoport fog bejelentkezni érte. A kínai vállalatok már látható módon folynak bele az európai autógyártásba mint a Volvo esetében már láthattuk.

A Ducati és a Lamborghini is biztosan marad!

Azonban az már biztos, hogy az Audi alá rendelik a nemsokára elektromos márkává átalakuló Bentley-t, ezzel erősítve meg a két márka szerepét az elektromos autók piacán. Meglátjuk azt, hogy a luxus és az elérhető de prémium kategóriában is egyaránt teljesítő két márka hogyan fog együttműködni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló