Zene

Program vasárnapokra: új évadokkal folytatódik Jónás Vera dalszerző krónikája

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.14 | 12:18

Szó esik majd benne zenekarvezetői kihívásokról, a dalok üzenetéről és az inspirációkról s.

Fotó: Marosi Viktor

A koncertmentes időszakot, a zenélés és a közönséggel való párbeszéd hiányát mindenki másképp próbálja átvészelni. Jónás Vera ennek a hiánynak az áthidalására találta ki a Vasárnapi Dalszerző Krónikákat, azaz a VDK-t. Üres szobának játszott karantén koncertek és web kamerába mondott szavak helyett inkább úgy döntött, minden héten egy-egy történetet mesél el rajongóinak a dalszerzésről, ezen belül sok-sok témát érintve, például, hogy mi is az az ihlet, milyen megjegyzések érték a zeneiparban nőként vagy mit jelent számára a siker. A posztok gyakran beszélgetésindítóként is funkcionáltak, így a sorozat valóban kapcsolódást jelentett a közönséggel. A naplószerű bejegyzéseket 11 héten keresztül publikálta Facebook és Instagram oldalán, most pedig egybe szedve, weboldalán is bárki számára elérhetővé váltak, míg hírlevél feliratkozóinak már egy héttel korábban a postaládájában landoltak. A VDK során Vera három új, korábban csak koncerten hallott dalt is bemutatott, így a Bring On klipje és a live sessionben bemutatott Hard és Anything I Do premierje is itt volt.

Nagyon sokszor tapasztaltam azt, hogy aki nem mozog zenei közegben, teljesen máshogy ítéli meg a mi alkotói munkánkat, mint ahogy az zajlik valójában. Sokan hiszik például, hogy egy dalszerző egész életében tele van ihlettel, vagy bárkivel képes világslágert írni egy éjszaka alatt, még olyat is hallottam, hogy van, aki szerint a zenész csak a koncerten zenél, amúgy csak bulizik és iszik a haverokkal a backstage-ben” – meséli Vera. – „Foglalkoztatta a fantáziámat, hogy valamilyen módon a saját személyes történeteimmel megpróbáljam árnyalni a képet. Ez nem csak a közönségről szól, nekem is rendkívül jól esnek ezek a vallomások, mert naplószerű műfajával én magam is megszabadulhatok a rólam/rólunk alkotott hamis kép okozta terhektől. Szóval számomra teljesen win-win szerelemprojektté vált a VDK és nagy erőkkel dolgozom az újabb szériákon.”

A jövőben tehát ismét számíthatunk VDK részekre, melyek várhatóan olyan témákat ölelnek majd fel, mint hogy milyen kihívások érik zenekarvezetőként, hogyan élték meg a rengeteg showcase fesztivált és külföldi koncertet és milyen sztorik bújnak meg egy-egy dal mögött. A következő széria témájáról egyébként hamarosan egy szavazás is indul a Vera Jonas Music Facebook-oldalon, valamint Instagramon.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.