Zene

A pánikbetegség jelenségét öntötte dalba a Sin Seekas és Borgor

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.01 | 16:18

Mellkasi szorítás, felgyorsult légzés, halálfélelem. Ismerős?

A Rap ID rapverseny két győztese, Bongor és a Sin Seekas közös dalban rappel a szorongásról és a pánikról. A videóklipet a Magyar Klipszemle díjas Hippicore Studio fiatal titánjai hozták össze: a menekülő, fulladó, fojtogató érzés egy animált, játékos világban képeződik le.

“Egy repülő úton történt meg először, biztos voltam benne, hogy ez lehet a szívinfarktus, mozdulni és megszólalni sem tudtam annyira szorította valami a mellkasom. Némán küzdöttem az életemért, mivel a légszomj is lebénított, próbáltam minél apróbb levegőfoszlányokhoz jutni és jelezni valahogy a külvilágnak, hogy baj van.

A pánikkal küzdők élete egy másodperc töredéke alatt megfordulhat a leglehetetlenebb helyszíneken: a családi ebéden, munkahelyi konferencián, szex közben, de akár a sarki boltban is.

A refrén úgy született, hogy klipforgatás előtt rámtört az érzés, hogy közeledik a pánik. Viszont nincs idő a tétlenkedésre a forgatás kezdődik. Mantrázni kezdtem a dal refrénjét, ezzel szembesítve magam azzal, hogy ez az érzés csak játszik velem, akárhova megyek követ és talán ideje lenne megtanulni együttélni vele. Nekem segített, hogy kiírtam magamból dalszöveg formájában és bármikor pajzsként tarthatom magam előtt. Megállítani nem tudom, de kontrollálhatom” – mesélte a dalról a Sin Seekas énekesnője, Sóti Juli.

“Mindenki másként éli meg a pánikjelenséget, de egy dolog sokunknál közös, a haláltól való félelem és a szégyenérzet, hogy a közösség, család, barátok, munkatársak másként kezelnek majd, ezért sok esetben titokba tarjuk. Amióta nyíltabban beszélünk róla, kiderült, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben, ezért született a Pánik a levesben is, hogy aki eljön egy koncertünkre vagy meghallgatja a dal érezze, hogy nincs egyedül” – tette hozzá.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló