Deluxe

Deluxe: Íme a 8 legjobb új óra 2021-ből

  • Szerző:szaboakos
  • 2021.06.18 | 08:18

A Watches & Wonders 2021 digitalizálódott, és az idei eseményen valóban előkerült néhány gyönyörű időmérő, de az innováció sajnos nem annyira volt középpontban.

A világjárvány mindenkit elgondolkodóbbá tett. Most már megnézzük az árucikkeket, és felmérjük, hogy létfontosságúak-e a létezésünkhöz, és hogy hasznosak-e. Vannak nagyszerű megjelenésű órák, amelyek minden vágyunk kielégítik. A nagyágyúk valóban megjelentek, a Rolex, a Patek Phillipe és a Hermes csatlakozott a közel három tucat gyártóhoz, akik megihlették a világ óraipari társadalmát.

Hermès H08 – 8,900 dollár


Láthatóan férfias, a Hermès H08 három tok-konfigurációban mutatkozott be. A márka elég okosan játszotta ki a 39 mm-es tokok és szíjak kombinációit, hogy szélesebb bázist vonzzon, de az óra rendszeres használatra van szánva. Az órajelek vastagok és jól láthatóak, Super LumiNova felhordással. A mechanikus, önfelhúzós órát a Hermès Manufacture Caliber H1837 werk hajtja, és 100 méterig vízálló. Ami nekünk a legjobban tetszett az órában, az a fő számlapon belül koncentrikusan elhelyezkedő, órajelekkel ellátott belső gyűrű, valamint a másodpercmutató, amely szándékosan rövidített, hogy csak ezeket a jeleket érje el. Ez annyira finoman kaotikus, hogy az újszerű.

Rolex Explorer – 6,450 dollár


Rögtön a lista elején megemlítettük a kiváló Rolex Explorert, mert nem egy, hanem kettő is volt belőle. Az Explorer az egyik legkedveltebb óra a gyártótól, és két modellt látni 36 mm-es méretben irracionálisan izgalmas. Ez az első alkalom a termékcsalád történetében, hogy egy Explorer két színárnyalatban kapható. A híres 3-6-9 óra 36 mm-es tokmérete mögött bőséges történelem áll. Ugyanezt a tokméretet vették elő most Sir Edmund Hillary és Tenzing Norgay 1953-as Mount Everest expedíciójának tiszteletére.

Montblanc 1858 Gobi Edition – 6,100 dollár


Ezt az egyet szívesen látnád a csuklódon, ha a sivatagban ragadnál. A Montblanc 1858 Geosphere a sivatag színeit és árnyalatait öltötte magára. A két osztott félgömb párja a világ bármelyik pontján megjeleníti az időt. Az óra 3 óránál egy dátum ablak található. A kedvenc funkciónk a lünetta volt, amely iránytűként is használható, és gyönyörűen barna kerámiából készült. A tok hátlapján található illusztráció a Góbi-sivatag éles szikláihoz vezet. Az óra a Montblanc Laboratory Test 500 által hitelesített, Manufacture világidő komplikációval ellátott MB 29.25 kaliberű werket kapta meg.

Roger Dubuis Excalibur – 184,300 dollár


Amikor utoljára láttuk a Roger Dubuis Excalibur Single Flying Tourbillon-t, nem gondoltuk volna, hogy egy következő modellben ilyen radikális átalakuláson megy keresztül. De 2021-et írunk, és mi már jobban megtanultuk, hogy ne azt várjuk, amit várunk. Míg a nyitott számlapon megtartja a jellegzetes csillag alakú hidakat, ezek a 42 mm-es darabok meglehetősen sokat változtak. Leginkább a “Glow Me Up!” alváltozat lopja el a tekinteteket a maga 60 baguette-csiszolású gyémánttal a lünettáján. A cél, hogy világítson, mint egy tokiói utcatábla. EON arany, fehérarany és DLC titán tokváltozatokban is elérhető. Mindegyikben az RD5125-ös kézi felhúzású szerkezet található.

Vacheron Constantin Traditionnelle kronográf – 97 000 dollár


Ultravékony és mind közül a legcsinosabb számlapú a Vacheron Constantin Traditionnelle Split-Seconds Chronograph. Olyan egyedi jellemzőket viseli magán, mint a rattrapante kronográf, a monopusher, a split-seconds kialakítás és a Harmony Grande Ultra-Thin Chronograph-ot idéző 3500-as kaliberű szerkezet. Ez a klasszikus témájú óra a Collection Excellence Platine (CEP) kiadás része, és tömör platina számlapot kapott. A szerkezet hihetetlenül vékony, 5,2 mm-es. A számlap elegánsan kiegyensúlyozott, a kronográf, a 60 perces időmérő 3 óránál, a kis másodpercmutató 9 óránál és a járástartalékjelző 6 óránál található.

A. Lange & Söhne Lange 1 Perpetual Calendar – 116 000 dollár


Van valami érzéki a Lange 1 Perpetual Calendarsban. Olyan tökéletesnek tűnnek a kényszerbetegek számára, és mégis kitartóan eltolódnak a középpontból. A 2021-es Watches & Wonder kiállításon bemutatott Lange 1 Perpetual Calendar sem kivétel, és olyan kecsességet és kifinomultságot hoz magával, amely sok lépcsőfokkal magasabbra helyezi. Alig 42 mm-es és alig több mint 12 mm vastagságú, és a rózsaarany és a szürke kombináció elég menőre sikeredett, amely a Lange óráit könnyen felismerhetővé tette.

Patek Phillipe Calatrava “Clous De Paris” – 29 570 dollár


Nem tudtuk volna összeállítani ezt a listát egy Patek Phillipe nélkül. Az óraszakma óriásai felfrissítették a Calatrava-t. Ez most nagyobb, 39 mm-es, és a most leleplezett 30-255 PS-es kéthengeres werk hajtja. Ennek köszönhetően az óra járástartaléka immár lenyűgöző 65 órára nőtt. A Patek Phillipe ritka gyöngyszemei ezen a vonalon egy rózsaarany és egy fehérarany modell, mindkettő aligátorszíjjalal és 30 méteres vízállósággal.

Cloche de Cartier – 31 100 dollár


Egy harang alakú óra az őrületbe kergetné az újdonsült óraszakértőket, de a Cartier évtizedek óta dacol a toktervek konvencióival, a férfi ékszerek ihlette formatervezéssel. Rózsaarany, sárgaarany és platina színben kapható. A formát először az 1920-as években használták, és nem hiányozhat a feltűnő zafír vagy a rubin a koronájáról sem. Kézi felhúzású, 2,9 mm vastag 1917-es kaliberű óraszerkezetet 36 órás járástartalékkal rendelkezik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.