Érdekes

A mellbimbó szopogatásának ebben a kultúrában szakrális jelentősége volt

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.27 | 10:48

Az ősi kelta világban az uralkodó mellbimbóinak szakrális jelentőséget tulajdonított a nép. Így aztán azok a nemesek, akik hűségesküt tettek a királynak, a nagyszabású ceremónia keretében hosszasan szopogatták a bimbókat, míg a birodalom első embere a keblükre ölelte őket.

Az ősi Írország ezzel együtt sem volt a világ legbiztonságosabb helye a királyi mellbimbó számára. A kutatók a közelmúltban fedezték fel, hogy a magas rangú, királyi családhoz köthető potenciális örökösöket gyakran megcsonkították: a mellbimbóikat levágták, hogy szakrális erejüket – s ezzel koronázási esélyeiket – gyengítsék. Amennyiben egy király a harcok során csúfos vereséget szenvedett,

a mellbimbóit levágták, mielőtt megölték.

Az ősi hit szerint a király a kelta termékenységi istennővel közvetlen összeköttetésben állt a mellbimbóin keresztül. Így aztán ha éhínség, járvány tombolt az országban, az csak az istennő haragjának lenyomatta lehetett: a király tehát vélhetően nem tett meg mindent azért, hogy kielégítse az istennőt. Ebben az esetben a mellbimbókat szintén levágták, majd a királyt kivégezték.

Ashton Mullins on Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.