Belföld

Bajban van Magyarország, kezdhetünk félni? – tovább romlik Magyarország oltási helyzete

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.05 | 12:18

Viszonylag sokan vannak olyanok, akik nem adatták be maguknak a vakcinájuk második dózisát.

Hazánkban naponta mindössze pár ezren döntenek úgy, hogy most már beoltatják magukat. Ennek ellenére a védőoltások százezrével érkeznek az országba:

két hete 410 ezer dózist kaptunk, a múlt héten pedig újabb 620 ezret. Ezen belül a kínai Sinopharmból és az orosz Szputnyikból két és fél hónapja nem érkezett szállítmány. Összesen 18,9 millió dózis érkezett tavaly év vége óta hazánkba, ami azt jelenti, hogy a teljes lakosságot be lehetne oltani a csecsemőkkel és a századik életévüket bőven betöltőkkel együtt.

Az európai statisztika szerint az egy oltást megkapó felnőttek arányát vizsgálva a középmezőny végén, a 18. helyen áll Magyarország. Igaz, a második oltást tekintve csak öt ország (Izland, Dánia, Írország, Málta és Belgium) előz minket.

Láttad már legújabb videónkat? Nézz bele, mielőtt tovább görgetnél!

Majdnem százezer embernek lett volna augusztus elsejével bezárólag esedékes a második oltása Magyarországon, viszont nem vette fel azt. Ennek oka lehet, hogy csak a védettségi igazolványra pályázott az illető, amit az első oltás után megkapott, hogy beteg volt a második oltás napján, így nem tudta azt felvenni, illetve hogy fél a mellékhatásoktól.

A Sinopharm oltása augusztus első napjával bezárólag 1 055 755 embernek lett volna esedékes, ám  közel 24 ezer olyan ember van, aki nem vette fel. A Pfizer esetében 35 ezren nem kérték a második adagot. A legfegyelmezettebbek a szputnyikosok voltak, mindössze szűk 12 ezren nem vették fel a második oltást a 911 ezerből. A legnagyobb, háromszázalékos hiány pedig az AstraZenecával oltottak esetében mutatkozik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló