Egészség

Új őrület! A vaginagőzölésbe akár bele is lehet halni!

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.21 | 17:18

Egyre terjed a TikTok-videóknak köszönhetően, a valóságban semmi haszna nincs, viszont akár halálos forrázást is okozhat at új trend, a vaginagőzölés.

A vaginagőzölést több híresség is kipróbálta már, több nem is kell, hogy elterjedjen egy ilyen hóbort, a szakértők viszont – a sok oktondi TikTok-videónak köszönhetően –  felhívták a figyelmet arra, hogy súlyos égési sérülésekkel járhat az eljárás. Ráadásul a meleg párás levegő kifejezetten ártalmas a hüvely számára, ami alap esetben köszöni szépen, jól karban tartja magát, belső tisztításra semmi szükség.

Közben több kutatás is igazolja, hogy ez a kezelés egyre népszerűbb, ezzel együtt többen csúnyán megégették az érzékeny területeiket a forró gőzzel, amiről azt hiszik, hogy felfrissíti és feszesebbé teszi a hüvelyt. A tanulmány egy 62 éves nő esetét említi, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor kipróbálta a vaginagőzölést.

Sokan otthon guggolnak forró víz fölé, amibe gyógynövényeket áztattak, ezzel párhuzamosan viszont egyre több gyógyfürdőben is ajánlják a vendégeknek az eljárást bakteriális fertőzések ellen, vagy éppen a változó kor tüneteinek enyhítésére, a tudósok szerint viszont semmilyen bizonyíték nincs a pozitív hatásokra.

Ellenkezőleg: a forró gőz akkor is káros a bőrre, ha nem égeti meg azt, ugyanis szárító hatása van. A meleg párás környezetben pedig a gombák is jobban szaporodnak.

kép:  Paul Bulai,  Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.