Motor

Ez a kézzel épített steampunk BMW sárgarézből, alumíniumból és mahagóniból készült – és maga a csoda

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.12 | 11:18

Több mint két éve már, hogy a BMW bemutatta a retro-modern R18-as cruisert, amelyet azért mutattak be, hogy megkérdőjelezze a Harley-Davidson dominanciáját a szegmensben.

Azóta a német gyártó több különböző, különböző vezetési stílusokhoz szánt iterációval bővítette az R18-as modellpalettát. Idén azonban a BMW valami egészen mással rukkolt elő a motorkerékpár-rajongók számára. Az autógyártó a Radikal Chopper díjnyertes egyedi motorkerékpár-műhellyel együttműködve egy R18-alapú egyedi chopper megalkotása érdekében.

A Magnifica nevű, steampunk témájú egyedi chopper az Officine Riunite Milanesi tulajdonosa, Raffaello Polchi megbízásából készült, és az idei Top Marques rendezvényen mutatták be Monacóban.

Andrea Radaelli custom motorépítő, az 1920-as és 40-es évek között épült vintage motorkerékpárokat, konkrétan a BMW R37-et nézte meg. A lenyűgöző vintage BMW motorkerékpárnak hihetetlen bája van, amelyet még ma sem tud sok modern motorkerékpár megismételni – magyarázza Radaelli.

A kézzel készített egyedi chopperben mahagóni fa, sárgaréz és alumínium, valamint egyedi váz és alumínium kerekek keverednek, hogy egy remekművet alkossanak.

Az R18 Magnifica szinte minden alkatrésze és alkotóeleme kézzel kovácsolt, kivéve az egyedi megmunkálású kerekeket. A féktárcsák és a féknyergek szintén teljesen egyedi alkatrészek, amelyeket kifejezetten ehhez az építéshez készítettek.

A különböző anyagok használatának és az egyedi kialakításnak köszönhetően a Magnifica 551 kilogrammot nyom, így majdnem 220 kilóval könnyebb, mint a hagyományos R18-as. Az egyedi motorkerékpár funkcionális, és az R18 futóművét tartalmazza, nagyobb mechanikai módosítások nélkül. Nézze meg a képeket, az R18 Magnifica egy műalkotás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.