Érdekes

Sosem hinnéd, miről fantáziálnak az aszexuálisok

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.22 | 09:48

Az egyik legnagyobb tévhit azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik aszexuálisnak vallják magukat — azaz nem éreznek szexuális vonzalmat más iránt — az, hogy nem gondolnak a szexre, sőt, sohasem fantáziálnak róla és nem végeznek önkielégítést. Egy új tanulmány szerint mindez nem igaz, és helytelen minden aszexuális nőt és férfit egyetlen skatulyába zárni.

Nincsenek benne a fantáziáikban

A vizsgálat során 351 aszexulális és 388 nem aszexuális alany önkielégítési szokásait vetették össze, és meglepő eredményekre bukkantak, ugyanis a két csoport között sokkal több a hasonlóság, mint azt bárki feltételezte volna.

Nem vagyok benne a saját fantáziámban, számomra ez elképzelhetetlen, mindig azt képzelem el, más emberek hogyan viselkednének, mire gondolnának erotikus szituációkban. Ha az érzelmeikre, a gondolataikra fókuszálok, az nagyon izgató tud lenni, de szexuális vonzalmat nem táplálok irántuk –

nyilatkozta a tanulmány egyik aszexuális női résztvevője. Mint kiderült, többen kívülről látják hőseiket, amikor erotikus képzelgéseik vannak.

fotó: Jay,  Unsplash

“Izgalmas, ha én váltom ki az ő izgalmukat…”

The Science Of Us szerint ez egyáltalán nem ritka gondolatmenet, sok aszexuális más, akár kitalált személy megélt szexuálitásáról fantáziál.

Szeretem nézni, ha más emberek élvezik a szexet. Szeretem, hogy csak megfigyelő szerepben veszek részt az aktusban, de azt is szeretem, ha az én jelenlétem az oka az élvezetüknek. Habár nagyon izgalmasnak tartom ezeket a szituációkat, nem nevezném őket szexuális izgalomnak. A testem természetesen reagál a helyzetre, de nem vágyom arra, hogy ki is elégítsem magam. Élvezem, hogy én vagyok az, aki fizikailag nem kapcsolódik be a játékba, viszont a résztvevőket annál inkább provokálja

– mondta egy másik, szintén a kísérletben résztvevő nő.

A kísérletben résztvevő aszexuális férfiak több mint fele számolt be arról, hogy ők is rendszeresen maszturbálnak és fantáziálnak, bár más emberek iránt nem éreznek vonzalmat.

Nem minden aszexuális egyforma

Az aszexuálisok között is sokféle ember van. Akad, aki a testi közelséget egy az egyben elutasítja, míg mások kifejezetten szeretnek összebújni, ölelkezni, sőt, akár csókolózni is. Van, aki romantikus, mások aromantikus aszexuálisnak vallják magukat.

Előfordul, hogy valaki mindkét nemmel el tud képzelni aszexuális kapcsolatot, míg mások csak az ellenkező nemmel vagy csak a saját nemükkel.

Elképzelhető, hogy egy aszexuális ember egy szexuális beállítottságú emberrel él párkapcsolatban, és a kedvéért vállalja a rendszeres szexuális életet. A legtöbben viszont inkább úgy döntenek, hogy magukhoz hasonló orientációjú párt választanak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.